ZETApress

hírportál

Nők a fókuszban

A Női fókusz | Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone című tárlat sajtóbejárásán voltunk 11 órától a Műcsarnokban, melyen Tulipán Zsuzsanna, a kiállítás kurátora tartott rövid tárlatvezetést.

A sajtóeseményen Mucsy Szilvia fotográfus, a Budapest FotóFesztivál igazgatója és Somosi Rita művészettörténész, a Budapest FotóFesztivál kurátora röviden ismertették a idei programot. Fotóink Katona Lucia felvételei.

A Budapest FotóFesztivál a Magnum ügynökséggel folytatott együttműködésének köszönhetően idén a női fotográfusokat ünnepli. A Női fókusz című kiállítás öt fotográfusnő: Eve Arnold, Inge Morath, Nanna Heitmann, Susan Meiselas és Marilyn Silverstone munkáiból válogat. Az 1947-ben létrehozott ügynökség nagyon korán lehetővé tette, hogy női fotóriporterek társuljanak az alapító fotográfusokhoz, így Eve Arnold és Inge Morath már az ’50-es évek elején csatlakoztak. A különleges válogatás, amely a háború utáni időszaktól napjainkig készült felvételekből áll, az úgynevezett humanista fotográfia mellett az ikonikussá vált magazinfotókat, sztárportrékat is felvonultatja.

Ma 18 órakor lesz a kiállítás megnyitója, melyen bevezetőt mond: Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója, az MMA levelező tagja és Mucsy Szilvia fesztiváligazgató. A kiállítást megnyitja: Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dalszerző. A tárlat május 12-én vasárnapig tekinthető meg a Műcsarnokban.

Szóljon hozzá!