ZETApress

hírportál

Vajdahunyadvár vár!

A Mesebeli Hóország – Kincskereső Küldetés kiállítás és játék vár március 16-án szombattól május 20-án pünkösdhétfőig. A Vajdahunyadvárban nyíló tavaszi kiállítás és játék kalandos utazásra, kincskereső küldetésre hív. A résztvevők képzeletbeli jeges tájakon barangolhatnak, miközben megtévesztő akadályok és furfangos feladványok teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

Kéken csillognak a hósipkás hegyek, alvó jégóriások álmát őrzik a hallgatag gleccserek. Fagyos csend honol, éber őrszem lesi a szikrázó láthatárt, a tükörsima jégmezőn vakmerőn siklik a szán. Könnyű zúzmarát szór a jeges szél, a távoli torony csúcsa kavargó hófelhőbe vész. Vajon miféle küldetés vár? Hol rejtőzik az ősi kincs? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a mesebeli hóországot, de vigyázat, az út váratlan meglepetéseket tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyíló, tavaszi kiállítás és játék kalandos utazásra, kincskereső küldetésre hív. A résztvevők képzeletbeli jeges tájakon barangolhatnak, miközben megtévesztő akadályok és furfangos feladványok teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket – tudatta Fauszt Márton szervező. Fotóink az F Exhibition felvételei.

Egy kapzsi Kincsvadász megkaparintotta az ősi kincset, a varázserejű aranyhangszert, melynek bűvös hangjától felébrednek álmukból az alvó jégóriások. Az agyafúrt tolvaj titkos, sarkvidéki tornyában őrzi értékes zsákmányát. A látogatók feladata, hogy a játékos próbatételeket kiállva felkutassák és visszaszerezzék a kincset.

A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e megszelídíteni egy harapós északi uszonyost, kicselezni egy bumfordi belugát, vagy kiszimatolni a jeges csemege illatát. Megtudhatják továbbá, el tudják-e navigálni a jegesmedvejáratot a jégmezőn, át tudnak-e kelni a fagyos folyón egy behemót rozmár révésszel, és fel tudják-e törni a kincseskamra trükkös, színkódos zárját.

A Mesebeli Hóország – Kincskereső Küldetés kiállítást járva a résztvevők felfedezhetik a hó és jég káprázatos birodalmát, találkozhatnak a havas tájak lakóival, rácsodálkozhatnak hidegtűrő természetükre és bámulatos túlélőképességükre. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ám, aki vállalja a kihívást, kiérdemli a jutalmat és az okleveles kincskereső címet is!

A kiállítás és játék során a látogatók tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, valamint megismerhetik a hófödte hegyek, a hűvös tundrák és a jeges sarkvidékek állatvilágát. A képzeletbeli hóországi helyszíneken szöveges játékfüzet vezet végig, a látogatók játékállomásról játékállomásra kerülnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 m2-en megvalósuló kiállítás és játék mesebeli látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó érdeklődőket.

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető. A Mesebeli Hóország – Kincskereső Küldetés kiállítás és játék március 16-tól május 20-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. A kiállítás az F Exhibition szervezésében valósul meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Nyitva tartás: hétfőn zárva, keddtől vasárnapig 10-től 17 óráig. Húsvét vasárnap, húsvét hétfőn, május 01-jén szerdán, valamint pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn nyitva! Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a kiállítás április 08-a és 15-e között a múzeumban zajló rendezvény miatt zárva lesz! Korosztályi ajánlás: 04-től 99 éves korig. Bővebb infó Facebook-oldalukon található.

Szóljon hozzá!