ZETApress

hírportál

Utazás a Hungexpon

Megújult formában és tartalommal rendezik meg idén az Utazás+ Kiállítást. Február 22-én csütörtöktől 25-én vasárnapig a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az e-bike Test&Show-val egy időben várják a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A kiállítás külföldi díszvendége Bulgária, a belföldi Gyula Város és Békés Vármegye lesz – tudtuk meg 11 órától Ferencvárosban, a Vágóhíd utcai Bolgár Művelődési Ház I. emeletén Bódy Gergő moderálásával. Megszólalóként balról jobbra Sipiczki Róbert, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség elnöke; dr. Görgényi Ernő, a díszvendég Gyula Város polgármestere; Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nkft. ügyvezetője és a Békés Vármegyei Kormányhivatal szervezésért felelős munkacsoport vezetője; Genát Andrea tolmácsnő; Őexc. Hriszto Polendakov, a díszvendég Bulgária nagykövete; Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója; Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára és Szépvölgyi István a vitorlazzitthon.hu képviseletében ültek az asztaloknál, míg moderátorunk végig állta a másfél órás eseményt. Számos fotóink Egressy Rita felvételei.

A megújult Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfeszt továbbra is a legnagyobb és legjelentősebb hazai kiállítás ebben a tematikában, ahol a látogatók megtervezhetik közelgő utazásaikat, ízelítőt kapnak az utazásszervezők és élményprogramok kínálatából. 23 belföldi és 28 külföldi desztináció önálló standon kínálja utazásait, az érdeklődőket közel 150 kiállító, számtalan élmény és értékes nyeremények csábítják a HUNGEXPO A-pavilonjába.

Az Utazás+ kiállítás és a Budapest Boat Show látogatói a kiállítás területén elhelyezett nyereménypontokon elhelyezett nyereményszelvények kitöltésével értékes nyereményekre tehetnek szert. A szelvényeken szereplő kérdésekre helyesen válaszolók között sorsoljuk ki a felajánlott hazai- és egzotikus utazásokat, szállás- és programlehetőségeket, valamint fesztivál belépőket.

A látogatókat úgynevezett élményszigetek várják gyermekek számára kialakított élményelemekkel, élő állatokkal, egy többfunkciós virtuális közösségi térrel és Magyarország átfogó egészségszűrési programjának első megállójaként ingyenes egészségszűréssel várják a szervezők. Idén is kiemelt szerepet kap egy hazai és egy határon túli térség: a kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Bulgária, a belföldi a történelmi fürdőváros Gyula és Békés Vármegye.

Az Utazás+ kiállítás fókuszában ezúttal az aktív- és kalandturizmus áll, melyhez szorosan kapcsolódik a kerékpározás is. A tavaly első ízben bemutatkozó e-bike Test&Show nagy siker volt, így a szervezők idén is megépítik a csaknem 3000 m2-es tesztpályát, ahol a látogatók kipróbálhatják a kiállított elektromos kerékpárokat. Egy szerencsés tesztelő pedig meg is nyerhet egy értékes Haibike Alltrack 6 elektromos MTB-ot az e-bikeshop felajánlásával.

Hagyományosan népszerű eseménye az Utazás kiállításnak a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalon, melyen az érdeklődők megtekinthetik, bejárhatják a járműveket, és megtapasztalhatják, milyen érzés tagja lenni a karavános közösségnek, hiszen a Karaván Szalonon a kiegészítők és kempingezéshez használt felszerelések mellett jelen vannak a kapcsolódó szervezetek és szövetségek is.

A színpadi programok kavalkádja mellett idén is sok program közül válogathatnak a látogatók: újra nyit a Fesztivál Sziget, lesz Blogger Corner, ahol 9 világjáró osztja meg kalandjait, tapasztalatait és tanácsait az utazásaival kapcsolatban; Járatlan Utakon Fesztivál, amelyen az ország ismert független hátizsákosai és extrém utazói gyűlnek össze, valamint Afrika Expo is.

A rendezvény első másfél napja szokás szerint a szakmai közönségnek szól, ahol az üzleti találkozók mellett turisztikai konferenciákat és kerekasztal-beszélgetéseket is tartanak. 22-én csütörtökön a Turizmus Kft. szervezésében izgalmas előadásokkal készülnek a résztvevők számára, amelynek témái között lesz az idei labdarúgó Európa-bajnokság turisztikára gyakorolta hatása és az elmúlt évek gazdasági-turisztikai számainak elemzése.

23-án Pénteken, a kiállítás másnapján neves turisztikai szakemberek által szervezett, a desztináció marketingben kulcsfontosságú szakkönyvekről szóló beszélgetés-sorozat várja az érdeklődőket, ahol könyvekkel és könyvekben kalandozva ismerhetünk meg számos újdonságot a turisztikai iparágról.

Az Utazás+ kiállítással egy időben nyitja kapuit Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a Budapest Boat Show. A hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvényén a látogatók megtekinthetik a különböző márkájú motoros és elektromos hajókat, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások és ruházatok közül, valamint a vízi sportokhoz szükséges eszközöket is beszerezhetik.

A Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Vitorlás Akadémia közreműködésével a 2024-es kiállítás díszvendége a Vitorlázz Itthon program, melynek célja a hazai vitorlázás, azon belül is a fiataloknak szóló kishajós, vagyis jollevitorlázás nyújtotta élmény népszerűsítése, emellett a kiállítás keretein belül az Akadémia központi standján is hangsúlyozottan jelenik meg hazánk szerepe az olimpiai vitorlázás történetében.

A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innovációk bemutatására, ezzel a céllal immár 11. alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, így az elmúlt év fejlesztései és a pályázat nyertesei is a kiállításon mutatkoznak be. A Budapest Boat Show fontos hajós találkozóhelyként a bemutatkozó 70 cég mellett színes programkínálattal várja mind a szakmai mind a nagyközönséget. A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke pedig a Hajóipari Vállalkozók Egylete.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hungexpos utakon | ZETApress

Szóljon hozzá!