ZETApress

hírportál

BP PSYCH BP SPIRIT

A G13 Galériában péntek este nyílt és július 10-ig látható kiállításuk címe európai szójáték, a görög-latin alapú kultúrában a lélekkel és a szellemmel összefüggésbe hozható jelenségeket megnevező szavak töveiből. Ennek értelmében olyan műalkotások füzérét fedi, amelyeknek legfőbb témája ekképpen fölfogott emberi mivoltunk.

Természetesen aligha törekszik arra, hogy bemutatkozást biztosítson azoknak az irányzatoknak, amelyek választ adnak a kérdésre: mi teszi az embert ? éppen ellenkezőleg. A műalkotásokként megfogalmazott kérdéseket gondoljuk érdekesnek, amelyek az észlelés, a tudat működése, az emberi önfelfogás és önmeghatározás köreiben mozognak, egyfajta kísérleti jelleggel, mint egy valóságot kutató laboratóriumban.

Művészkörük bemutatkozó tárlatán ezért aktualitásoktól és különböző kultúráktól független vizuális beszédet nyújtanak látogatóiknak, a látásukon keresztül elmélyülésre alkalmas objektumokat, amelyek megismerése során valójában önmagunkat ismerhetjük meg. Paksi Endre Lehel identitáskutató, a kurátor egyben bemutatkozik, mint a G13 Galéria művészeti vezetője.

Kiállító művészeik: Babinszky Csilla, Baráth Áron, Bodó Mihály, Dobos Tamás, Fürjesi Csaba, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Gyarmati Zsolt, Mata Attila, Méhes Lóránt Zuzu, Rabóczky Judit Rita, Robin Sperling, Tóth György, G13 Galéria.

Szóljon hozzá!