ZETApress

hírportál

Csillag-Képek hatodszor

Tegnap 17 órakor a 2024. január végéig látható Csillag-Képek 2023 című asztrofotó kiállítás nyílt meg a Magyar Asztrofotósok Egyesületének szervezésében a Ludovika téri Magyar Természettudományi Múzeum Kupolatermében. Fotóink Egressy Rita felvételei

A 6. Csillag-Képek kiállításon hazánk 60 asztrofotósának közel 300 beadott munkájából kiválasztott legszebb 100 asztrofotót látjuk. A három kategóriában a földi tájat az égbolttal együtt ábrázoló asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolják az alkotók. A kiállításon a neves nemzetközi versenyre beválasztott lenyűgöző magyar fotók is láthatók.

A megnyitón az asztrofotósokat Bagi László elnökségi tag és Bernert Zsolt, a múzeum főigazgatója köszöntötte. A legkiválóbb fotók készítőit, a 3 kategória 3-3 legszebb képének alkotóját oklevéllel és emlékplakettel jutalmazták, melyeket Tepliczky Csilla és Gyenes Imre adott át. Ezután dr. Francsics László elnök nyitotta meg a kiállítást. A megnyitón jelent meg a 108 oldalas Csillag-Képek című könyv, mely 2023 legszebb magyar asztrofotóit tartalmazza, s belőlük 1-1 példányt a szerzők és tagtársak rögvest kézbe is kaphattak. Zárásaként 19 órakor 40 perces panelbeszélgetés kezdődött, ahol a külföldi asztrofotós expedíciókról, sivatagokról, óceáni szigetekről, sarki fényről és déli égbolt szépségeiről beszélgettek.

Szóljon hozzá!