ZETApress

hírportál

2. Mini ARC Miskolcon

A 2. Mini ARC kiállítás nyílt meg kedden Miskolcon. A vándortárlat az előző ARC kiállítások képeiből november 30-án csütörtökig Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának aulájában, a Városház tér 8-ban látható, belépés a Hunyadi utca 2-beli főbejáraton. ARC a képtelenség és arctalanság ellen!

Október 31-én kedden Miskolcon bemutatkozott a 2. Mini ARC kiállítás. A vándortárlaton egy válogatás tekinthető meg az elmúlt évek ARC kiállításainak képeiből. Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás több mint 20 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, a mai magyar társadalomról vagy a bolygó dolgairól – tudatták sajtósaik.

A 2. Mini ARC kiállítás célja, hogy Budapesten kívül, városról városra járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreativitásra sarkalljon és szabaddá tegyen. A vándortárlat második helyszíne Miskolc, ahol az elmúlt 7 év 94 alkotásának kicsinyített változatával, egy terepasztal jellegű installáción, fedett térben találkozhatnak a képnézegetők.

A 2. Mini ARC Miskolc kiállítást Varga Andrea alpolgármester, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatától, Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója, szervezője és Farkas Bálint a megvalósítást támogató Civilizáció kommunikációs koordinátora nyitotta meg. A megnyitón felléptek a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány diákjai, akiket Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze készített fel. Előadásukban a 2. Mini ARC kiállítás – Miskolc egyes képeire reflektáltak. A megnyitó után Bakos Gábor tartott ingyenes tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A belépés ingyenes, a tárlat 07:30-tól hétköznap 18, hétvégén 12 óráig látogatható. A szervezők várják további befogadó terek, intézmények érdeklődését is, hogy a vándortárlat másokhoz is eljusson. A Facebook-esemény idekattintva érhető el. A kiállítás szervezője az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.  A kiállítás a Civilizáció koalíció támogatásával valósult meg. A tárlat miskolci bemutatását Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tette lehetővé. Az installációt a Paradigma Ariadné tervezte és Smiló László kivitelezte. A grafikai munkákat a Relatív Reklámügynökség végezte.

Szóljon hozzá!