ZETApress

hírportál

Fókuszban India

Ferencváros Kultuccájában, a Ráday utcában péntektől vasárnapig immár XII. alkalommal kerül megrendezésre a Plein-Art Kortárs Művészetek Fesztiválja, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, a Goethe Intézetben.

A rendezvény központjában ezúttal az indiai és magyar képzőművészet, zene és irodalom áll. A fesztivál három napja alatt a képzőművészeti kiállítások, irodalmi és zenei performanszok a hagyományos terekről szó szerint az utcára vonulnak ? mondta el Szilágyi Márta kurátor, a szervező Erlin Galéria Nkft. vezetője.

A rendezvény alapgondolata a kortárs képzőművészet bemutatása a társművészetekkel kölcsönhatásban, egy sikeres befogadás érdekében. Az információ volumenének nagymértékű növelése miatt az elszigetelt kiállítások egyre kevésbé képesek önmagukban arra a figyelemfelkeltésre, amelynek célja a kortárs képzőművészet népszerűsítése.

A fesztivál ideje alatt óránként nyílnak a képzőművészeti kiállítások, zenei, irodalmi vagy tánc performanszok mellett ? nem csak a galériákban, hanem a szabadtéren, úttesten és ideiglenesen galériává alakított különböző rendeltetésű terekben a Ráday utcában. A képzőművészetben kevésbé érdekelt, vagy nem érdekelt erre közlekedőket szeretnék megismertetni így a kiállítások anyagával. A péntek délután fél 5-kor nyíló fesztiválon ez a cél akár egy utcai séta közben is megvalósulhat.

Szóljon hozzá!