ZETApress

hírportál

Más Világ a Főfotóban

Horváth M. Judit (Sárvár, 1952.) és Stalter György (Budapest, 1956.): Más Világ 1982-1997 című kiállítása nyílt meg tegnap 18 órakor a józsefvárosi Baross utca 10. feletti Főfotóban. A november 03-án péntekig látható tárlatot György Péter esztéta nyitotta meg.

Az Art Market az idei évben a roma művészetet helyezi a középpontba, amelyet külső helyszíneken létrejövő kiállításokon és különböző eseményeken is bemutatnak. Horváth M. Judit és Stalter György kiállítása e programsorozat keretén belül valósul meg. Fotóink a kiállítók felvételei.

Ha van létezés peremén túli világ, Horváth M. Judit és Stalter György fotói erről szólnak. Kegyetlen világ ez: nyomor, elmaradottság, pusztulás – nem jó szembesülnünk vele. A látvány torkon ragad, fojtogat, nem lehet szabadulni tőle. S nem is akkor igazán, amikor a nyomor kimerevített pillanatai naturalisztikusak, hanem amikor egy lírai közjáték – egy szerelmes tekintet, egy világra rácsodálkozó gyerekszempár – a lehetőségek lehetetlenségét vágja a képünkbe. Szinte ostorcsapásként – írta Göncz Árpád államfőnk az 1998-ban megjelent Horváth M. Judit – Stalter György: Más Világ című könyve Előszójában.

Szóljon hozzá!