ZETApress

hírportál

Angéla Pacsirtás Rejtélye

Vincze Angéla festőművész: Rejtély című kiállítása nyílt meg tegnap 18 órakor a Ferencvárosi Művelődési Ház I. emeleti Folyosó Galériában a Magyar Festészet Napja alkalmából. A rendezvény kurátora: Krett Dávid művelődésszervező volt.

Az október 31-én keddig látható kiállítást Magyar József festőművész nyitotta meg. Közreműködött: Donyec István előadóművész, aki Aram Hacsaturján: Kardtánc és Grigoraş Dinicu: Pacsirta című művét varázsolta elénk facimbalmán a Haller utca 27-ben.

A Pacsirta hangjaira visszaszállt az ifjúságom. A ’60-as évek második felében szülővárosomban, Balassagyarmaton az Omega együttes koncertezett. A nyári estén a Palóc ligeti szabadtéri színpadon Molnár Gyuri Elefánt szólógitárján csendültek fel a gyönyörű dallamok.

Vincze Angéla (Salgótarján, 1962. március 24-e) képein a világ szép rejtelmei szólítanak meg. A varázslatos valóság tiszta és sejtelmes színekből és formákból születik. Mindegyikben ott érezhető egy spirituális jelleg, amely az egész univerzumot áthatja. A képek mindig érzelmesen, személyesen, közvetlenül szólnak hozzánk, rólunk és mindnyájunkról. Mindegyikben felfedezhető a szépségek keresése, sajátos dinamizmus, derű, frissesség, kísérletező kedv és játék a fényekkel.

Szóljon hozzá!