ZETApress

hírportál

Egy kiállítás képei

A daganatos betegségekből történő felgyógyulás függ a pozitív hozzáállástól is, azaz attól, hogy megőrizzük magunkban a reményt. Ebben kívánnak segíteni azok a túlélők, akiknek előtte-utána fotóiból kiállítás készült. A kiállítás megvalósulását az Aszódi Integrált Kulturális Intézmény is támogatja.

Az Auchan Magyarország támogatásának köszönhetően e kiállítás most sokak számára válik láthatóvá. Az áruházakban nem csak a képek lesznek kiállítva, de a Magyar Rákellenes Liga önkéntesei tájékoztató anyagokkal, önvizsgálat tanítással, beszélgetéssel is várják az érdeklődőket – tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

A Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete ADD TOVÁBB A MOSOLYODAT közösségének kezdeményezésére szokatlan és egyben különleges vándorkiállítással várja az érdeklődőket. A Sorstárs Képtár – MEGGYÓGYULTAM kezdeményezésben kiállított fotókon szereplő – egyre bővülő számú – arcképeken látható a betegség kezdete, a kendőzetlen fájdalom vagy éppen az a pozitív hozzáállás, ami végig segítette őket. A képen szereplők már akkor tudták, hogy nehéz lesz a harc a gyilkos kór ellen, de hittek abban, hogy győztesként kerülnek ki a küzdelemből és a fénykép az igazukról tanúskodik.

A daganatos betegségüket nyilvánosan felvállaló sorstársak között van zenész, orvos, hétköznapi hős és minden előtte-utána képnek van egy üzenete: Soha nem kell feladni a gyógyulásba vetett hitet! és Az élet nagy ajándék, amit becsülni, védeni kell! Az Auchan Magyarország önzetlen támogatásának köszönhetően a kiállítás képei elérhetővé válnak az áruházakban is, azonban nem pusztán képek lesznek kiállítva, hanem az érdeklődők találkozhatnak a Rákellenes Liga önkénteseivel is, akik képekkel, tájékoztató anyagokkal, önvizsgálat tanítással és beszélgetéssel várják a vásárlókat. Októberi időpontok és helyszínek:

07-e: Miskolc – Pesti út, Budaörs, Solymár, Kecskemét, Csömör
14-e: Debrecen, Dunakeszi, Szigetszentmiklós, Szeged, Óbuda
20-a: Székesfehérvár, Miskolc – József Attila út
21-e: Budakalász, Szolnok, Fót
27-e: Törökbálint
28-a: Soroksár, Maglód, Albertfalva – Savoya Park

Szóljon hozzá!