ZETApress

hírportál

Kiskörúti nosztalgia

Megelevenedik ma a XIX. század Budapesten egy órára! Nosztalgiavillamossal igyekszik két akkori arisztokrata hölgy és társaságuk a Nemzeti múzeumi nagy eseményre, a Múzeumok Éjszakájára, útjukat élőben és online is követhetjük! Az esemény 13:30-kor a Deák téri villamos végállomáson kezdődik – tudatták sajtósaik.

Nem mindennapi, különleges látványossággal találkozhatunk 13:30 és 14:30 között, ha a Deák tér és a Fővám tér között járunk: XIX. századi hölgyekkel a fedélzetén Nosztalgiavillamos indul a Deák térről a Fővám térre, ahonnan kapuőrök kísérik Borbély Kornélia és Szászváry Léna arisztokrata hölgyeket és társaságukat a Nemzeti Múzeumhoz, ahol Emília kisasszony, a házvezetőnő és nevelőnő fogadja majd vendégeket.

Így indul a Nemzeti Múzeum különleges és színes programja kora délután a Múzeumok Éjszakáján. A korabeli ruhákba öltözött, XIX. századot megidéző karakterek látványos útját a múzeum élőben közvetíti a Facebook-oldalán. Az utazáshoz 20 fős korlátozott számban lehet ingyenesen csatlakozni, melyhez idekattintva regisztrálhatunk.

A Fővám térről már bárki csatlakozhat a hölgyekhez és őket kísérő kapuőrökhöz, a gyalogos séta a múzeumba 14:30-kor indul. A Deák térre a BKV S-típusú, 611-es pályaszámú kocsi 13:30-ra áll be, az indulásig lehetőség van fotók készítésére a különlegesen szép villamossal, a gyönyörű hölgyekkel! A villamos a BKV jóvoltából a Fővám térig halad, de megáll az Astoria és a Kálvin tér megállókban is. A vendégek a múzeumi nagy eseményre sietnek a villamossal, ahol a délután és est folyamán programokon vesznek részt, hiszen az MNM több élő múzeumi programmal várja a látogatóit!

Az utazáson résztvevő karakterek:
Borbély Kornélia arisztokrata hölgy. Haladó eszméket vall, de hagyományos szerepben képzeli el egyelőre a jövőjét.
Szászváry Léna arisztokrata hölgy. Nyitott az új eszmékre, egyfajta korai feminista. Kerékpározik, ami igazi ritkaság a XIX. századi Pesten. Ennek megfelelően gyakran jár biciklis ruhában, ami nem csak praktikus, de erkölcsös is és megfelel a korszak európai biciklis ruházatának. Sokat utazik, mivel családja tehetős, neveltetése pedig kiváló.
A múzeumi vendégeket fogadó karakter:
Emília kisasszony házvezetőnő és nevelőnő. Alacsonyabb társadalmi rétegből származik, de igen tanult, okos hölgyemény.

Szóljon hozzá!