ZETApress

hírportál

Műcsarnoki Súlypontok

Immár 6. alkalommal rendezik meg az egy terem – egy művész – egy kurátor típusú kiállítást a Műcsarnokban – tudtuk meg a délelőtti sajtóbejáráson, ahol Katona Lucia fényképezett.

Idén először azonos műfaj szerint választották alkotókat: a szobrászat lett a tárlat rendező elve. Az organikus anyagtól a műanyagig, a kisplasztikától az installációig szinte mindenre találunk friss példát. Fontos hangsúlyozni, hogy nem keresztmetszetet mutatunk, hanem egy válogatást, hiszen hat művész munkái nem adhatnak teljes szakmai áttekintést. Mégis a kiválasztott alkotók sok olyan tematikus és technikai megoldást alkalmaznak, amelyek jellemzők a kortárs szobrászat törekvéseire.

A sorozat eredeti koncepciójához hűen a kiállító művészektől most is újonnan, frissen készített, vagy a hely adottságaihoz installatív módon hozzáigazított műveket kértünk. A válogatás nem titkolt célja ezúttal is egy olyan kiállítás megteremtése, ahol a szomszédos termekben lévő alkotások párbeszédbe léphetnek egymással, és ezt az összekapcsolódást a látogatók is érzékelhetik.

A Súlypontok / A megjelenítés határai a kortárs szobrászatban című kiállítás ma 18 órakor nyílik Műcsarnokban. Köszöntőt mond: Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója. A kiállítást Verebes György Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Magyarország Érdemes Művésze nyitja meg. Kiállítók: Farkas-Pap Éva, Gálhidy Péter, Majoros Áron Zsolt, Mensági Péter, Polgár Botond és Yengibarian Mamikon. A kiállítás június 25-én vasárnapig látogatható.

Szóljon hozzá!