ZETApress

hírportál

4 nap 4 pavilonban

Február 9-én csütörtökön 10 órakor nyílik a nyílik a 29. FeHoVa, a régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója a Hungexpo A-pavilon Vadász-színpadán – tudatták sajtósaik. A részletes program idekattintva olvasható. Bejárat: I. és III. kapun, nyitva 09-től 18 óráig.

A Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban több mint 200 kiállító mutatja be újdonságait; a rendezők számos szakmai programmal várják az érdeklődőket. Február 12-én vasárnapig négy napon át tart az idei FeHoVa, amely – a X. jubileumi FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítással (CAC, CACIB) együtt – négy pavilonban várja a látogatókat. Az év legjelentősebb horgász, vadász és természetjáró eseményén több mint 200 kiállító vesz részt. A kiállításon számos ország képviselteti magát, köztük Ausztria, Belgium, Csehország, Dél-Afrika, Lengyelország, Namíbia, Olaszország, Pakisztán és Szlovákia.

Programok vadászoknak és természetkedvelőknek

A vadászok és természetkedvelők a HUNGEXPO legnagyobb, A-pavilonjában ezúttal is számos szakmai- és közönségprogramon vehetnek részt, köztük trófeabemutatók- és bírálatok, kerekasztal beszélgetések, vetítések és élménybeszámolók.

Az elmúlt években megszokott állandó programok között idén is lesz FeHoVa lőtér, fegyvertartási és tárolási bemutató a BRFK szervezésében, solymász bemutató és rendellenes trófeák szemléje. A Vadász színpadon rendezik a Vadászkürtös Fesztivált, a IX. Ifjúsági Vadászkürtös Szóló Versenyt, valamint a XI. FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságot. Ugyancsak a Vadász színpadon lesz látható dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatójának előadása Afrika csodadoktora, a természetbúvár Sáska László (Hemingway orvosa) címmel. A Madárkórház Alapítvány rendezésében Vadmadarak rehabilitációja és repatriációja címmel tart előadást dr. Déri János, az ismert madárgyógyító.

A 2020/2022-es vadászidények legjobb magyar nagyvad trófeáiból összeállított válogatás, a Nadler-trófeaszemle négy napon keresztül várja az érdeklődőket. Szunyoghy András grafikusművész Vadállatok anatómiai rajzai címmel rendezett kiállítása mellett idén vadász karikatúra bemutató is lesz.

Először lesz a FeHoVa-n aukció: Hidvégi Béla bocsájtja árverésre személyes tárgyait; a tárgyakra a helyszínen és online is lehet licitálni. A befolyt összeg teljes egészében a Vadásztrófea Alapítvány vadvédelmi és edukációs programjait támogatja.

Programok horgászoknak

A FeHoVa-ra érkező horgászokat és a vízi világ iránt érdeklődőket a G-pavilonban várják a szervezők. A megszokott horgász programok között idén is lesznek etetőhajó tesztek (egy külön erre a célra épített medencében); a pergető medencében csalivezetési bemutatók; fárasztó szimulátor. A több mint 22 ezer literes óriás akváriumban ezúttal is számos édesvízi halat tekinthetnek meg a látogatók a saját élőhelyüket élethűen bemutató környezetben.

A Horgász színpadon neves magyar sporthorgászok beszámolóit, bemutatóit tekinthetik meg, köztük Bakó Péter, Horváth Bálint, Raffer Kristóf, Veegh Viktor és Walter Tamás. A Címvédés a FreeStyle Method feeder világbajnokságon címmel beszélgetést láthatnak a kétszeres világbajnok Szabó Bencével.

A MOHOSZ ezúttal is tart Horgász sulit gyerekeknek, a szövetség standján pedig megváltható az éves horgászjegy és letehető az állami horgászvizsga. A Magyar Horgász februári számában FeHoVa kupon található, mely azon felül, hogy kedvezményes jegy vásárlására jogosít, 2000 forintértékben levásárolható a kiállítás ideje alatt az Energofish standján a G-pavilonban.

A kiállítással egy időben a D- és E-pavilonban rendezik a X. jubileumi FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást (CAC, CACIB), valamint az Országos terepíjász és 3D versenyt. A FeHoVa kiállítás alatt a Suzuki standon (A-pavilon 106) két játékban is részt vehetnek az érdeklődők. A főnyeremények: egy-egy teljes hetes tesztvezetés Suzuki Jimny vagy S-CROSS modellekkel. A játék vasárnapig tart, a részletek megtalálhatók az I love Suzuki Facebook-oldalán.

A kiállítás szakmai támogatói: Agrárminisztérium, Országos Magyar Vadászkamara, Magyar Országos Horgász Szövetség, Országos Magyar Vadászati Védegylet. A belépéssel kapcsolatos további információk idekattintva érhetők el.

Szóljon hozzá!