ZETApress

hírportál

Alkotások ArtRegisterben

Az ArtRegister nyitókiállításán a magyar kortárs képzőművészet kiemelkedő szereplőinek alkotásait láthatjuk december 17-ig a K-Galéria Kortárs Képzőművészeti Kiállítótérben, a belvárosi Magyar utca 44-ben. A tegnap esti megnyitón Katona Lucia fényképezett, a tárlatot Szabó Noémi művészettörténész nyitotta meg.

Ez év őszén azzal a céllal indult el az ArtRegister – Magyar Kortárs Képzőművész Adatbázis, hogy minden korosztályból a legkiemelkedőbb hazai alkotókat mutassa be online és offline egyaránt. Ebből az alkalomból tegnaptól három héten át tart az ArtRegister nyitókiállítás és vásár, ahol bizonyos műalkotások – a művészek jóvoltából – jelentős kedvezménnyel megvásárolhatók.

Hatvan kiváló alkotó – köztük Baksai József, Bánföldi Zoltán, Barakonyi Zsombor, Csáki Róbert, Csurka Eszter, Czimbal Gyula, Dréher János, Eifert János, Gál András, Gyémánt László, Méhes Lóránt ZUZU, Nyári István, Sinkó István, Varga-Amár László, Várady Róbert – műalkotásai jelennek meg a falakon. Nyitva keddtől péntekig 10-től 18, szombaton 10-től 14 óráig. A belépés díjtalan!

Az ArtRegister legfőbb célja: angol és magyar nyelven bemutatni a kortárs magyar képzőművészeti szcéna legjelentősebb alkotóit, mind a külföldi, mind a hazai érdeklődők számára – számos szűrési lehetőséggel érzékeltetve a képzőművészeti közeg sokszínűségét. Emellett az ArtRegister alapvető karitatív koncepciója is megvalósul, mivel az eladott művek árbevételének 5%-a jótékony célra kerül átutalásra, a vevő által kiválasztott alapítvány számára.

Az érdeklődök a jövőben tematikus kiállításokat tekinthetnek meg, illetve részt vehetnek a rendszeres, közönségtalálkozóval egybekötött beszélgetéseken, ahol minden hónapban másik alkotóval ismerkedhetnek meg közelebbről. Szintén havonta egy-egy neves vendégművész is bemutatkozik az ArtRegister felületén, aki más területeken elért sikerei mellett – legyen az akár zene, táncművészet, a média világa vagy az üzleti szféra – képzőművészettel is foglalkozik.

Az ArtRegister friss és közvetlen szemléletmóddal mutatja be a mai magyar kortárs képzőművészet sokszínűségét, támogatja a hazai alkotókat, és összekötő kapcsot biztosít művész és közönsége között. Küldetése nem is lehetne inspirálóbb és aktuálisabb, hiszen – ahogyan a nyitóoldal szövege fogad minket – a művészet örömet ad, feltölt, elmélyít, felemel.

Szóljon hozzá!