ZETApress

hírportál

Királyválasztás a Kincsem Parkban

Elmaradt a hétvégére tervezett Luxusautó Show a Hungexpón. Igaz erről a büféújságírókat elfelejtették értesíteni, így csütörtök délelőtt mozgósította egymást a siserehad a meg nem valósuló megnyitóra. Előző nap nyílt meg ugyanott a Hungarotherm kiállítás, de senkinek sem tűnt fel a másnapi készülődés elmaradása. Nekem még csütörtök este is ajánlották néhányan az autó kiállítást, pedig addigra már illett volna észbe kapniuk!

Ha a kiállítás el is maradt a Vásárvárosban, Kőbánya mégsem maradt gyönyörű kocsik nélkül. Ma délelőtt nyílt meg a szomszédos lóversenypályán az amerikai autók és motorok kiállítása. Az American Car Club Hungary idén 12-dik alkalommal rendezi meg Budapest legnagyobb USA Autó fesztiválját, melyhez immár második alkalommal egy óriási Rock?n?Roll buli is kapcsolódik.

A tavalyi év sikere után ? 540 regisztrált USA autó ? idén legalább hatszáz autó érkezett. Megtalálható itt minden, a T-Fordtól napjainkig. Idén Dragsterek, hot rodok, épített motorok, csőrös kamionok és katonai járművek is eljöttek a fesztiválra.

A VIP- és Sajtóregisztrációnál kapott piros karszalagomról azt hittem, hogy ez különleges jogokat biztosít. Csak odabenn vettem észre, hogy a fizető nézők 2500 forintjukért ugyanilyet kaptak. Igaz ezzel holnap vissza lehet jönni a rendezvény második napjára is.

Holnap délben a járművek elhagyják a Kincsem Parkot, hogy felvonuljanak a főváros utcáin. A két és félórás menet a Rákóczi úton és az Erzsébet hídon átmegy Budára, majd onnan a Lánchídon jön vissza Pestre. A gépcsodák az Andrássy úton vonulnak tovább a lóversenypályára. Velük lesz a KIRÁLY is, akit ma délután választottak meg az első magyarországi Elvis Presley imitátor versenyen.

A V8 hang adta a zenei aláfestést a mai különleges show-hoz, ahol a magyarországi Elvisek egy óriási, közös fellépés erejéig megidézték a KIRÁLY-t. Este kezdődik a zenei fesztivál, ahol az idei sztárvendég Fenyő Miklós lesz. Táncolni hajnalig kötelező, hisz olyan együttesek lépnek színpadra, mint a Roll Skate Boogie, Jerry Lee Lewis Memorial Band, The Prison, Mystery Gang és a Rockin Rock Cats. A részletes program honlapjukon olvasható.

Szóljon hozzá!