ZETApress

hírportál

Tourism is Our Passion fotópályázat

Hagyományteremtő szándékkal indul egy új országos fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén. A Tourism is our passion célja, hogy megmutassa a pandémia előtt a GDP több mint 10%-át adó szektor emlékeit – tudatták sajtósaik.

A szolgáltatásnyújtás, az alkotás, a kiszolgálás élményét, és ezeket megossza a nagyközönséggel. Ennek köszönhetően bárki bepillanthat a szállodák, éttermek, vendéglátóhelyek különleges világába: a képek elkalauzolnak a szakmák kulisszái mögé is, elmesélve, miből és hogyan születik meg egy szolgáltatás, rendezvény, utazás, egy gyönyörű koktél vagy ízletes főfogás.

Egy verseny, ami közösséget épít

A fotópályázat küldetése, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban, vendéglátásban dolgozók örömeire és kihívásaira. A verseny idei témája a Változás, amivel emléket állít a pandémia által legsúlyosabban érintett szakma rendkívüli időszakának. A járványhelyzet és korlátozások miatt a turizmus- vendéglátás szektor óriási átalakuláson megy keresztül, amely nehézséggel, kilátástalansággal éppúgy van tűzdelve, mint összefogással és segítségnyújtással.

Szerintem két dolgot tud ez megmutatni. Annak is fontos a szerepe, hogy a szomorúságot megörökítsük, és a tragikus oldalát a történetnek. A másik oldala, hogy sok mindent kihozott ez a helyzet az emberekből és vállalkozásokból. Sok jó példát láttam arra, hogy ez a helyzet milyen építő is lehet, remélem ilyeneket is meg tud mutatni a Tourism is our Passion – mondja a pályázatról Varró Zoltán sztárdesigner, és a verseny zsűrijének tagja.

Ezeket a pillanatokat – a változást, a humort, a hősiességet és a csendet – szeretnénk látni a pályázatra beküldött fotókon, amelyek így bemutatják és visszaadhatják az ágazatban dolgozók szenvedélyét és lelkesedését.

A turizmusban és vendéglátásban dolgozók a jelen helyzet miatt most saját magukat is kívülről látják néha. Nyilván a fotózás már mindenki számára elérhető, nagyon kíváncsian várom, milyen sztorik, szokatlan megvalósítások lesznek. A vendéglátásban dolgozóknak, amikor van egy pezsgő-nyüzsgő életük, akkor talán nem is emelik fel a fejüket és néznek szét. Ha ez a helyzet valamire jó, akkor az az, hogy elmélyüljünk abban, hogy mi is van, és hogy is néz ki – tartja Nánási Pál fotográfus, a Tourism is our passion zsűrijének tagja.

A győztes képek az ország hét pontján, egy időben megnyíló kiállításokon adnak majd betekintést a szakmánk kulisszái mögé, miközben segítenek emlékezni és egyben jövőképet alkotni. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

Pesti István, a tatai Platán étterem konyhafőnöke, és a verseny zsűritagja szerint a pályázat megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül. Ebben mindenki benne van, mindenki elszenvedője és megtapasztalója, mind vendég, mind a vendéglátásban élő emberek. Most hiányzik az, amit az étterembe járás tud adni, nem csak az ételek, hanem a hangulat, a közösen eltöltött idő, hogy készülünk rá, tervezzük. Ez az élmény hiányzik a vendégeknek, nekünk meg ez a munkánk, ez az életünk.

Kategóriák: 2020 emlékei, Turizmus hősei, Pillanatnyi mosoly, Vendégek nélkül (csend).

Zsűrizés és szavazás: a beadott pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a fődíjat pedig a közönségszavazás győztese kapja. A kiállításra minden kategória, zsűri és közönség által választott első három helyezettje kerül.

Zsűri tagjai: Baki Péter (elnök, Magyar Fotóművészek Szövetsége), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (konyhafőnök, Platán, Tata), Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (főszerkesztő, turizmusonline.hu), Nagy-Szász István (CPI Hotels).

Pályázók köre: szállodások, vendéglátósok, külsős kollégák, turisztikai szakemberek, valamint azok, akik igénybe veszik az általuk nyújtott szolgáltatást.

Nevezés: díjmentes. A mobillal vagy fényképezőgéppel készült pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a tourismisourpassion.com weboldalra. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. Egy pályázó – kategóriától függetlenül – maximum 10 fotót küldhet be. Minden képhez rövid kép-aláírást is várunk. A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG formátum, oldalarány: 1:1 vagy 4:3, felbontás: minimum 7 Mpixel, fájlméret: maximum 16 MB.

Pályázati időszak: 2021. február 10-től március 10-ig, az eredményhirdetés március 30-án kedden várható. Országos kiállítás megnyitó: 2021. április, a pontos időpont a korlátozások változásától függ.

A fotópályázat nyereményei között az alábbiak találhatóak: MIELE porszívó, METRO gourmet csomag, CEWE Nyeremény kupon, éves belépőjegy Mai Manó Házba és szállodai voucherek. Bővebb infóért látogass el oldalunkra! Kiemelt partnereink a MIELE Professional és a JAB, fő támogatóink a METRO és a CEWE.

Jótékonysági árverés: Az ország hét pontján szervezett kiállítás végeztével a nyertes pályaműveket jótékonysági árverésre bocsájtjuk. A nevezők a képek feltöltésekor kiválaszthatják, hogy melyik alapítványhoz juttassuk el az árverésből befolyt összeget az alábbi három közül:

Veni Vidi Vici Alapítvány
Bátor Tábor Alapítvány, Bátorságot adunk. Életeket változtatunk.
Kék Madár Alapítvány

Szóljon hozzá!