ZETApress

hírportál

Leltár Józsefvárosban

Pasqualetti Eleonóra kárpitművész: Leltár, avagy mennyek és poklok című kiállítása nyílt meg tegnap este a Józsefvárosi Galériában. Megnyitotta: Keppel Márton művészettörténész, a zenei közreműködő: Starzynski Zsolt volt pszaltériumon. Látható november 23-án hétfőig hétköznap 09-től 18 óráig.

Pasqualetti Eleonóra Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész 1983-ban diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött szőnyeg-falikárpit szakán. A kiállítás vázát a művésznő legutóbbi munkái, nagyméretű pasztellrajzai és kárpitmunkái adják. Hét szakrális témájú rajz az Isten birodalmához tartozó, az életen túli mennyei csendességet jeleníti meg.

A vékony vonalrétegek szövedékéből egy olyan szakrális tér jön létre, amely az égi tartományok átjárására hivatott, majd a kozmoszba simulva szétbomlik a transzcendens időn túli síkjában. Ezzel szemben kárpitmunkái a mindennapjainkban benne rejtőző poklok nyomasztó világáról adnak látleletet. A kiállítás az örök, vágyott idill és a szintén stilizált, de valós világunkhoz sokkal közelebb álló alsó világ megjelenítésének kettősségére épül. A belépés díjtalan.

Szóljon hozzá!