ZETApress

hírportál

Újra nyit a Hungexpo!

A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után újra kiállítást rendez a HUNGEXPO. Október 19-22-e között tekinthetik meg a látogatók az IPAR NAPJAI szakkiállítást, amelyet ezúttal a 8. AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítással egy időben rendeznek.

A Hungexpo célja ezekben a rendkívüli időkben is ugyanaz, mint mindig: találkozási pontot biztosítani az ipar és a járműgyártás hazai és nemzetközi beszállítói és szolgáltatói számára – tudatták sajtósaik.

Idén először az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás társrendezvénye a 8. AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, melynek tematikája lefedi a járműgyártás teljes folyamatát a tervezéstől a gyártásig. A szakkiállítás célja, hogy a járműgyártási iparág hazai beszállítói és szolgáltatói találkozhassanak egymással. – Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják: ezek a találkozások még sosem voltak olyan fontosak, mint most – mondta Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az IPAR NAPJAI és az AUTOMOTIVE HUNGARY ma nem egyszerűen egy, a sok rendezvény között, hanem befektetés a jövőbe.

Napjaink vezető irányzatai, mint például az IPAR 4.0, a digitalizáció vagy az automatizálás az ipar minden területén megjelennek, egyik iparág, azon belül egyetlen cég sem nézheti tétlenül a változásokat, alkalmazkodnia kell a piaci körülményekhez. Ilyen versenyhelyzetben rendkívül fontos az iparágak közötti szinergia kihasználása, a piaci szereplők között létrejövő együttműködések kiaknázása. Erre nyújt egyedülálló lehetőséget a két kiállítás egy időben, egy helyen, 2020 októberében a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A tavalyi rendezvényekhez hasonlóan a HUNGEXPO 2020-ban is a szakmai partnerek közreműködésével számos érdekes, szakmailag tartalmas, magas színvonalú, az iparág egészét lefedő tematikai pontokra épülő programot állított össze. Ezek közül kiemelkedik az ITM által szervezett konferencia, amelyet dr. Nagy Ádám Iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár nyit meg. A témák között szerepel a zöld vállalatok kérdése, valamint az Ipar 4.0 technológiák fejlesztése. Ugyancsak nagy érdeklődésre tarthat számot a hagyományos B2B Beszállítói Fórum, amely egyedi üzleti lehetőségeket nyújt a beszállítók és beszerzők részére. A zártkörű fórum célja, hogy a beszerzők számára lehetővé tegye az előzetes minőségi szűrőn már átesett, ugyanakkor a beszerzők számára ismeretlen beszállító cégek megismerését, velük való személyes tárgyalást, és az esetleges későbbi üzletkötést. Az előzetes regisztráció alapján úgy tűnik, sikeres lesz a fórum: eddig csaknem 80 cég kétszáznál több találkozót egyeztetett a kiállítás idejére.

A szakmai rendezvények közé tartoznak a különböző mérnöki és szakmai továbbképzések, valamint az egyetemi mérnökhallgatók szokásos versenye, a TECHTOGETHER. A 2014 óta az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítással egy időben megrendezett verseny lehetőséget teremt arra, hogy a járműépítő hallgatói csapatok tagjainak új szponzorokat találjanak fejlesztéseikhez, a munkaerőre vágyó cégek pedig új munkatársakat találhatnak.

A jelenlegi helyzetben a szervezők számára különösen fontosak a kiállítók és a látogatók visszajelzései, mert ezek alapján tervezhetik a jövő évi kiállításokat. A most rendelkezésre álló adatok alapján van ok az optimizmusra: már eddig is több mint 60 kiállító (kb. 4000 m2-en) jelezte részvételét a 2021-es Ipar Napjai MACH TECH kiállításra.

A HUNGEXPO minimalizálja a járványügyi kockázatokat! Mindent megtesz, hogy minimalizálja a járványügyi kockázatot a rendezvények lebonyolítása során.

Az elmúlt hónapokban összeállított egy POST COVID kézikönyvet, valamint létrehozta a Kiállítási Központ területére vonatkozó belépési szabályzatot. A kialakított koncepció tartalmazza a központilag előírt, alapvető higiéniai szabályokat, segíti ezen szabályok betartását, minimalizálja a fertőzés kockázatát. Főbb intézkedések:

A hatalmas A-pavilonban – alapterülete húszezer m2, belmagassága 7 méter – széles utakat alakítanak ki

A rendező a megfelelő távolság megtartását, a zsúfoltság elkerülését szélesebb járófelületekkel, haladási irányok kijelölésével, előzetes online tárgyalási időpont foglalási lehetőséggel segíti.

A kiállításnak helyet adó pavilonokat előzetesen fertőtlenítik, vírusmentesítik speciális fertőtlenítő gép segítségével. Naponta végeznek fertőtlenítő takarítást virucid és baktericid anyagokkal.

A mosdókban óránként teljes körű virucid, baktericid fertőtlenítő takarítást végeznek.

A beléptetés során a résztvevők test-hőmérsékletét ellenőrzik a fogadócsarnokokban kihelyezett hőkamerás kapuval, mely egyúttal fertőtlenít is.

Belépés előtt kötelező a kézfertőtlenítés a bejáratoknál.

A kiállításokon a maszk használata kötelező, ennek biztosítása érdekében a belépési pontoknál maszk-automatákat helyeznek el.

A teljes területre érintésmentes kézfertőtlenítő pontokat, zárható szemeteseket, plexi falakat helyeznek el.

Érintésmentes eszközöket biztosítanak a mosdókban: csapok, fertőtlenítőszer-, papírtörlő adagolók.

A belépőjegyet nemcsak papír alapon, hanem telefonon is bemutathatja a látogató a bejáratoknál.

A közösségi terek gyakran érintett felületeit virucid anyagokkal fertőtlenítik folyamatosan – az üzemelési idő alatt – min. 4 óránként.

Segítik külföldi kiállítókat, hogy az érvényben lévő szabályozásoknak megfelelően minél egyszerűbb legyen az országba történő belépésük és részvételük a rendezvényen.

Ezeken felül természetesen a saját munkatársai védelméről is gondoskodik a HUNGEXPO az érvényes egészségügyi előírásoknak megfelelően.

A kiállítás nyitva: október 19-20-án hétfő-kedden 09-től 17 óráig, 21-én szerdán 10-től 17 óráig, 22-én csütörtökön 10-től 16 óráig. Belépés a III. kapun, regisztráció a III. Fogadócsarnokban.

Szóljon hozzá!