ZETApress

hírportál

Szerdától szerdáig

Szilágyi István emlékére jótékonysági kiállítást szerveznek. Sztárok gyűjtenek Szilágyi István özvegyének – tudatta Sárréti Anita.

Szilágyi István művészre emlékezve jótékonysági estet szerveznek szeptember 23-án szerdán a Lurdy Házban. Az est háziasszonya Balázs Andrea színésznő, aki baráti kapcsolatot ápolt az egykori Lópici Gáspárral. Több ismert énekes is fellép, köztük Tóth Andi énekesnő; Gájer Bálint, a hazai swing hercege és Bujtor Balázs hegedűművész.

Több híresség állt a jótékonysági kiállítás élére, hogy méltóképpen gondoljanak az ismert színészre, Szilágyi Istvánra. Az eseményen adakozni is lehet, az összeget az elhunyt művész felesége számára adják át. Baricz Dezső összegyűjtötte az életműdíjas művészről szóló legszebb tárgyakat, és hírességeket hívott össze erre a különleges alkalomra. A tárlat október 7-én szerdáig tekinthető meg.

Szeptember 23-án 18 órakor ismét megemlékezünk a művészre egy jótékonysági est keretén belül, ismert emberek álltak a kezdeményezés mellé. Mivel korlátozott a terem befogadó képessége, fontos az előzetes regisztráció a dezso@baptistasegely.hu emailcímen vagy a +36-20-886-4010 mobilszámon! A belépő pedig adomány formájában valósul meg, tehát becsületkasszát helyezünk ki, ugyanis a teljes bevételt a művész özvegyének nyújtjuk át! – mondta Baricz Dezső főszervező.

Balázs Andrea színésznő rögtön az arcát adta az eseményhez: Ennek a rendezvénynek a háziasszonyaként találkozom először személyesen Dezsővel, akinek a munkásságát már évek óta figyelemmel kísérem, és nagyra tartom. Természetes volt számomra, hogy készséggel vállalom a felkérést, és boldogan leszek az esemény műsor-vezetője. Szilágyi István zseniális színész volt és csodálatos ember. Egy színdarabban és több filmben is játszottunk együtt. Nem csak kollégák, de barátok is voltunk, nagyon szerettem őt. Mindketten Gyomaendrődről származunk, talán ennek is köszönhető, hogy az első perctől kezdve megértettük egymást. A jótékonysági rendezvény egészen biztosan mindenki számára fantasztikus élmény lesz, hiszen tehetséges előadók, remek dalokkal készülnek – mondta Andi.

Gájer Bálint ismét szó nélkül mondott igent a felkérésre: Nagyon sok emberen segít Dezső, amit rendkívül jó látni. Amikor engem is felkér, hogy egy ilyen eseményen fellépjek, örömmel teszem, és önzetlenül elvállalom. Egyértelműen látni, mennyi mindenben próbál segíteni az embereken. Mi művészek pedig azzal tudunk segíteni, hogy részt veszünk, és adunk egy kis műsort, ezáltal hátha sikeresebb lesz a rendezvény. Látszik, hogy Dezsőnek ez nagyon fontos, ezért első szóra elvállaltuk – mondta Bálint.

Tóth Andi is újra a szervező mellé áll, hogy támogassa az ügyet: Mindig szeretek Dezsőnek segíteni, örömmel elvállaltam, szívesen megyek. Néhány dalt magammal viszek. Jó látni, hogy sokat segít Julika néninek, és én pedig ha tudok, támogatom a munkámmal őket! – örvendezett Andi.

Szóljon hozzá!