ZETApress

hírportál

3!3!3 a Kiscelli Múzeumban

Budapest újkori és jelenkori történetét feldolgozó Kiscelli Múzeum július 3-án pénteken három időszaki kiállítással nyitja újra kapuit – tudatta Tömör Miklós sajtófőnök.

A nagy-sikerű Ragyogj! Divat és csillogás tárlat a kialakult vírushelyzet miatt állva maradt a bezárt múzeum templomterében, így a látogatók szeptember elejéig megnézhetik a csillogás divattörténetét feldolgozó kiállítást. A Kiscelli Múzeum gyűjtésbe kezdett, hogy a Covid-19 krízis emlékezetes, fővároshoz kapcsolódó emlékeit megőrizze.

A Ragyogj! Divat és csillogás kiállítás is kiegészült divattervezők által készített szájmaszkokkal, de muzeológusaink továbbra is várják plakátok, falragaszok, távolságot jelző matricák és minden egyéb a karanténhoz kapcsolódó tárgyat a budapestiektől. Április óta a múzeum falán lógnak, de csak júliustól láthatóak a Budapest Fotófesztivál Testkép – Akt a kortárs magyar fotográfiában című kiállításnak képei, emellett Vincze Ottó: Vigyázz! Nagyfeszültség térinstallációja is újra látható a múzeum belső udvarán. Továbbá a múzeum állandó kiállításai, valamint a gyönyörű kastélyépület is újra bejárható.

A múzeum bár nem volt látogatható, a Kiscelliben nem állt meg az élet a vírushelyzet alatt sem, több online sorozatot is indítottak kollégáink. Ilyen volt a fotógyűjteményből a Budapest megvár sorozat, az építészeti gyűjtemény Virtuális leletmentés és Építészeti tervek élőben sorozatai, a 100 év divattörténete a textilgyűjteményből. A Segítünk az oktatásban és a Menedék otthon sorozatok a Fővárosi Képtár gyűjteményéből válogattak. Természetesen gyűjteményeink is tovább bővültek ebben az időszakban, ezt az online gyarapodási naplóban követhettük. Műhelysztorik sorozatunkban pedig munkatársaink mindennapjaiba engedtünk betekintést. A Vasárnapi Barangoló című múzeumpedagógiai sorozat is az internetre költözött.

Boldogok vagyunk, hogy újra a valódi térben találkozhatunk Önökkel. A múzeumunk mindent elkövet, hogy meg tudjuk tartani a kellő távolságot egymástól, de mégis közvetlenül kapcsolatba kerülhessünk. A Kiscelli Múzeum július 3-án péntektől újra várja a látogatókat.

Szóljon hozzá!