ZETApress

hírportál

V4 Festival a Hungexpon

V4 logóA jövő hétvégén péntektől vasárnapig másodszor rendezik meg Budapesten a V4 Future Sports Festival pénzdíjas e-sportbajnokságot és -konferenciát ? tudtuk meg a délelőtt Sofitel hotelbeli sajtótájékoztatón. A tavalyi első verseny március 23-25-én volt volt a Körcsarnokban.

Bíró Balázs, az Egymillióan a magyar e-sportért Egyesület elnöke, az esemény főszervezője ismertette, hogy a program szeptember 20-án pénteken egy e-sport konferenciával kezdődik, melynek szintén a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel ad otthont. A jövő sportja ? a sport jövője! mottójú, a szakmának szóló rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

? A V4 országokból érkező neves e-sport és sport szakemberek fogják bemutatni a sportág jelenlegi helyzetét, illetve gazdasági és innovációs lehetőségeit ? jelentette ki Bíró Balázs. Az elnök hozzátette: a V4 Future Sports Festival versenyeire szeptember 21-22-én a Hungexpo F- és G-pavilonjaiban kerül sor. Hatféle játékban ? Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Tecken 7, Gran Turismo, NBA2K20 és FIFA ? mérhetik össze egymással tehetségüket a játékosok, az összdíjazás 350 ezer euró, vagyis több mint 110 millió forint lesz.

A budapesti V4 Future Sports Festival helyszíni döntőire az online selejtezőkön keresztül lehetett kijutni, amelyek Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon párhuzamosan zajlottak az elmúlt hetekben. Az idei Counter Strike: Global Offensive küzdelmei során a négy meghívott csapat, a címvédő Mousesports, a tavalyi ezüstérmes Virtus.pro, illetve a két korábban Major-tornagyőztes csapat, a Made in Brazil (MiBR) és a Ninjas in Pyjamas (NiP) csapata mellett a hazai selejtezők során remek teljesítményt nyújtó Gamerzone-ért izgulhatnak a helyszínen az e-sport hazai rajongói. A magyar együttes a négy meghívott együttes mellett a cseh EZ4ME, a lengyel Adwokacik, illetve az európai selejtezőkről bejutott Tricked csapatával küzdhet meg a 300 ezer eurós pénzdíjért.

A CS:GO mellett a másik kiemelt játék, a világszerte közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite csapatai is kiemelt díjazásért küzdenek, hiszen összesen harmincezer eurón és a dicsőségen osztozhatnak a döntő mérkőzések után. Újdonság, hogy az idei évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is magas díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken 7, FIFA, NBA és FIA játékok) küzdhetnek a húszezer euró összdíjazású versenyeken.

A Hungexpon a kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok, és youtuber színpad várja majd az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a legkorszerűbb e-sport megoldásokkal, legfrissebb hardver- és szoftver-újdonságokkal, találkozhatnak a régió legjobb egyéni játékosaival és sztárcsapataival, valamint lehetőségük lesz kipróbálni a legújabb játékokat és technológiai megoldásokat. Belépni csak a III. kapun lehet, melyre az Örs vezér térről induló sűrített 10-es BKK-buszokon is figyelmeztetik az utasokat. Belépődíj nincs, de a 12 évnél fiatalabbak csak szülői felügyelettel látogathatják a rendezvényt.

Szóljon hozzá!