ZETApress

hírportál

Másfél óra sem kell Firenzéig

Firenze városa, a Baglioni Hotels Group és a Meridiana Légitársaság tartott sajtótájékoztatót a Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében a Holiday Travel szervezésében, Radványi Katalin moderálásával. Firenze és Budapest testvérvárosi kapcsolatáról, a Budapest-Firenze közvetlen légi-összeköttetéséről a Meridiana járatával és a Baglioni Hotels Group Budapesten épülő Rácz Baglioni hoteléről hallhattunk új információkat.

Először Őexcellenciája Paolo Guido Spinelli, az Olasz Köztársaság magyarországi nagykövete beszélt, majd Bogyai Katalin, az OKM kulturális szakállamtitkára méltatta a két ország közötti kulturális kapcsolatokat. Ez a nap a miniszteriális találkozóké volt, állapították meg egybehangzóan, mert délelőtt Hiller István olasz kollégáját fogadta.

Firenze város alpolgármestere, Eugenio Giani nem jöhetett el Budapestre, mert a parlamenti sportbizottság tagjaként az olasz foci elmúlt heti sajnálatos eseményeivel kell hazájában foglalkoznia. Nevében egy firenzei önkormányzati képviselő tájékoztatott a testvérvárosi kapcsolatok felvételéről. Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere novemberi, firenzei élményeit osztotta meg velünk, amikor egy emlékülésen vett részt Toszkána székhelyén. Emlékeztetett arra is, hogy Mátyás király idejében Bonfininek még két hétig tartott az út Firenzéből Budára, az új légi-járattal viszont ehhez két óra sem kell.

A Meridiana Légitársaság területi igazgatója, Alberto Fallani ismertette terveiket. Prágába már december 7-től közlekedik az Airbus, és hoozánk is hasonlót indítanak. Ezután Dr. Gaetano Manzo, az Olasz Idegenforgalmi Hivatal területi igazgatója tájékoztatta az egybegyűlteket az idegenforgalmi lehetőségekről Toszkánában. Dr. Luca Magni, a Baglioni Hotels Group elnőkhelyettese számolt be a budapesti Rácz Baglioni wellness hotel építéséről, mely az Erzsébet híd budai hídfőjénél, a Rácfürdőnél épül. Bemutatta a szállodaláncot is, melynek fő érdekessége, hogy feljegyzést vezetnek a vendégek szokásairól. Visszatérő vendégeik esetében ebből puskáznak, s így mindenkit személyre szólóan tudnak fogadni.

Hozzászólások, kérdések nem lévén a Coctail Party-n a Baglioni Hotels Group firenzei hoteljének szakácsai által készített tipikus toszkán ételek kerültek terítékre. Italaikat már régebben ismerhetjük a Zwack család jóvoltából. Őket Zwack Sándor képviselte a Hotel Royal Báltermében.

Szóljon hozzá!