ZETApress

hírportál

Tévés ünnep a Vigadóban

Díjazott tévések a Pesti VigadóbanLiptai Claudia lett a legjobb zsűritag, Tilla nyerte a legjobb műsorvezető díját, Ördög Nóra negyedszer is a legjobb női műsorvezető. A jelöltek névsora idekattintva olvasható. 12 kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálavacsoráján tegnap este a Pesti Vigadóban.

A legjobb női műsorvezető idén is Ördög Nóra lett, Till Attila kapta a legjobb férfi műsor-vezetőnek járó elismerést, Liptai Claudiát a zsűritag kategóriában díjazták, Lovas Rozi és Mácsai Pál a legjobb színésznő, illetve színész díját kapta, Debreczeny Csabát pedig a legjobb mellékszereplőnek választották. 5. alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit.

Az RTL Magyarország 5, a TV2 Csoport 5, az HBO 2 elismeréssel tért haza az idei Televíziós Újságírók Díja gáláról, amelyre a vezető hazai televíziós csatornák szakemberei és sztárjai, valamint a sajtó képviselői voltunk hivatalosak. A Pesti Vigadóban rendezett, több mint kétszáz vendég részvételével zajló esemény házigazdája Gundel Takács Gábor volt, extra produkcióként színpadra lépett a Seven együttes. A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

A Televíziós Újságírók Díja gálaestjén tizenkét kategóriában hirdettek nyertest. Zsűritag kategóriában idén a Sztárban sztár ítésze, Liptai Claudia vehetett át díjat. ? Azt gondolom, hogy azért is kaptam meg a díjat Majka és Alex mellett, mert egy kicsit jobban ragozok, mint ők. Húsz éve csinálom ezt a szakmát, és annyi minden voltam már: megnyertem a legjobb női műsorvezető díját, most zsűritagként díjaztak, esetleg jövőre, egy nem-váltó műtét után a legjobb férfi műsorvezető díját is elviszem. De a viccet félre téve: ebben a szakmában az a legfontosabb, hogy az ember megpróbáljon mindig önmaga lenni. Szerintem ez megy a legnehezebben! Mindig azt díjazzák, ha valakiről nem hull le a lepel és önazonos marad. Úgy érzem, ezért kaptam ezt a díjat ? mondta Liptai Claudia.

A legjobb női műsor-vezetőnek járó díjat Ördög Nóra nyerte, aki 2015-ben és 2016-ban és 2017-ben is megkapta az elismerést. ? Negyedszerre kaptam meg a díjat, elnézést, hogy bőgök. Most, hogy negyedszerre is elnyertem, azt hiszem, el kell hinnem, hogy valóban a legjobb műsorvezető vagyok, bár az a legfontosabb feladatom, hogy ne higgyem el, hanem ugyanolyan keményen dolgozzak tovább, mint eddig ? mondta immáron négyszeres kategóriagyőztesként Ördög Nóra.

Legjobb férfi műsorvezetőként Till Attilát szólították színpadra. ? Ez az a kategória, ahol ötödik éve ugyanazok a jelöltek: Gundi, Balázs és én. Most ezek szerint én is sorra kerültem, amit nagyon köszönök, boldog vagyok. Öröm, hogy mások is azt látják, hogy szeretem ezeket a műsorokat vezetni, a mai napig is felpörget a pillanat, amikor a stúdióba lépek. Nagyon sokféle produkciót tudtam csinálni tavaly, olyan stábokkal, amelyekkel nagyon jól éreztem magam ? hangsúlyozta Till Attila.

A legjobb mellékszereplőnek járó díjat Debreczeny Csaba nyerte. ? Köszönöm édesanyámnak ? neki már fölülre ? édesapámnak ? neki még ide ? Kapitány Ivánéknak, az RTL-nek és a tököm tudja még kinek. Végül is, soha nem álltam még ilyen helyen. Most pedig rögtön egyből egy: első szerepem, első jelölésem, és azonnal megkaptam a díjat. A továbbiakban lépjünk így tovább! ? viccelődött Debreczeny Csaba.

A legjobb színésznő kategória nyertese Lovas Rozi lett. ? Egyáltalán nem számítottam erre, hiszen már a jelölés is szuper dolog volt. Hálás vagyok, hogy egy vígjátékban történt előadás így fel tudja kelteni az érdeklődést. Sok munka van benne, sok öröm és küszködés is. Köszönöm Kapitány Ivánnak és Lengyel Tominak is, akivel nagyon sokat dolgozom ? mondta Lovas Rozi.

A színész kategória nyertese Mácsai Pál lett, aki színházi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a díjátadó gálán. Idén a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták:

Nagyszabású show-műsor: Ninja Warrior Hungary (TV2)
Comedy show: Gyertek át! (RTL Klub)
Vetélkedő: Az 50 milliós játszma (TV2)
Reality: Survivor (RTL Klub)
Gasztro reality: A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)
Zsűritag: Liptai Claudia (TV2 ? Sztárban sztár)
Női műsorvezető: Ördög Nóra (TV2)
Férfi műsorvezető: Till Attila (TV2)
Magyar sorozat: Terápia (HBO)
Színésznő: Lovas Rozi (RTL Klub ? A mi kis falunk)
Színész: Mácsai Pál (HBO ? Terápia)
Mellékszereplő: Debreczeny Csaba (RTL Klub ? A mi kis falunk)

Szóljon hozzá!