ZETApress

hírportál

Gundi lesz a műsorvezető

Gundel Takács GáborGundel Takács Gábor vezeti a Televíziós Újságírók Díja gálaestjét. Március 28-án szerdán adják át a Televíziós Újságírók Díját. A szakma egyik legrangosabb értékmérőjének számító elismerést a hagyományokhoz hűen idén is a Pesti Vigadóban veszik át a díjazottak ? tudatta a Ken Media.

A Televíziós Újságírók Díját idén tizenkét kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át. A jelöltek névsora után immár a díjátadó esemény házigazdájának személye is ismert: Magyarország egyik legrangosabb televíziós díjának gáláját 2014. és 2015. legjobb férfi műsor-vezetője vezeti. ? A Televíziós Újságírók Díja gála a televíziós szakma egyik legfontosabb eseménye, ahol együtt ünnepeljük az előző év kiemelkedő televíziós teljesítményeit, legyenek azok bármely csatornához köthetők. Az ünnepélyes díjátadó jó alkalom, hogy a televíziózással kapcsolatban arra irányuljon a figyelem, ami a lényeg: a szórakoztató, igényes produkciókra. Számomra megtiszteltetés, hogy jelöltként és a gála műsorvezetőként egyaránt részese lehetek az eseménynek ? mondta Gundel Takács Gábor.

Az elismerést 2014-ben a SorozatWiki főszerkesztője, Kenderessy Szabolcs kezdeményezésére alapították szak- és hírmédiumok azzal a céllal, hogy méltó módon ismerjék el a televíziós szakma legkiemelkedőbb teljesítményeit. A díjakat idén a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét szakújságírói ítélik oda. A díjátadó támogatója és társszervezője a NuMuvee Hungary Kft. televíziós műsorgyártó. Az előző évek díjazottjai idekattintva olvashatók.

A Televíziós Újságírók Díja

2014. január-február folyamán Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztőjének kezdeményezésére 9 hazai médium részvételével (24.hu, Epizód magazin, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) hiánypótló céllal alapították meg a Televíziós Újságírók Díját. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2015-ben tizedik tagként a Sorozatjunkie blog, 2017-ben pedig tizenegyedikként a Kreatív is csatlakozott a díjat odaítélő médiumokhoz. Díjra esélyesek a 2017-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül az alábbiak:

Nagyszabású show-műsor
Fölszállott a páva (Duna)
Ninja Warrior Hungary (TV2)
Sztárban sztár (TV2)

Comedy show
Beugró X (RTLII)
Gyertek át! (RTL Klub)
Tömény történelem (Comedy Central)

Vetélkedő
1 perc és nyersz! (RTL Klub)
Áll az alku (TV2)
Az 50 milliós játszma (TV2)

Reality
Ázsia Expressz (TV2)
Keresem a családom (RTL Klub)
Survivor (RTL Klub)

Gasztro reality
A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)
Gasztroangyal (Duna)
Séfek séfe (TV2)

Zsűritag
ByeAlex (X-Faktor)
Liptai Claudia (Sztárban sztár)
Majka (Sztárban sztár)

Női műsorvezető
Borbás Marcsi
Lilu
Ördög Nóra

Férfi műsorvezető
Gundel Takács Gábor
Sebestyén Balázs
Till Attila

Magyar sorozat
A mi kis falunk (RTL Klub)
Egynyári kaland (Duna)
Terápia (HBO)

Színésznő
Balsai Móni (Terápia)
Lovas Rozi (A mi kis falunk)
Schell Judit (Terápia)

Színész
Lengyel Tamás (A mi kis falunk)
Mácsai Pál (Terápia)
Mucsi Zoltán (Tóth János)

Mellékszereplő
Bánki Gergely (A mi kis falunk)
Debreczeny Csaba (A mi kis falunk)
Szabó Simon (Tóth János)

Szóljon hozzá!