ZETApress

hírportál

Joulipukki a Néprajzi Múzeumban!

Közismert, hogy Finnországban, a Lappföldön lakik hivatalosan a Télapó ? vagy, ahogy a finnek nevezik Joulipukki ?, aki rénszarvasok vontatta szánon érkezve hozza a gyerekeknek az ajándékot.

Stílszerűen a Néprajzi Múzeumba is megérkezik, és a (M) ilyenek a finnek? ? kiállításhoz kapcsolódva december 5-én, szombaton 14:30-tól 17 óráig igazi Mikulás hangulatot varázsolnak a szervezők.

A Néprajzi Múzeum különleges vendége Jouluppukki, a finn Mikulás! Van zsákjában minden jó: ajándékok, finn és magyar manódalok, és sok-sok mese, amit most elővarázsol nekünk a Néprajzi Múzeumban. Például a Fül-hegyről. Micsoda?! Nem tudjátok, hol van a Fül-hegy? A Mikulás segítője, Hegyi Barbara most elárulja a titkot. A (M) ilyenek a finnek? ? kiállítás rendezői pedig meg is mutatják! A programot arcfestés, finn mesekönyvek vására és a Múmin családdal való találkozás, fotózkodás színesíti.

A program

14:45 Mikulásváró finn manódal-tanítás Brokkoli, Trénszarvas, alias Ágoston Béla és az Andor Ilona Zeneiskola közreműködésével. 15:00 Joulupukki a Néprajziban. 15:30 A Fül-hegy titka című mesekönyvből Hegyi Barbara színművésznő mesél. 15:50 Az Andor Ilona Zeneiskola műsora. 16:10 A (M) ilyenek a finnek? ? kiállításhoz kapcsolódó pályázat eredményhirdetése. A díjakat átadja Joulupukki, a finn Mikulás. 16:25 Közös fotó, játék és búcsú a Mikulástól. Vendégvárók: Trénszarvas és Brokkoli.

Folyamatosan láthatjuk, hogy ki is az a Joulupukki? Honnan érkezik a Néprajzi Múzeumba? Mikulásváró barangolás gyerekeknek a (M) ilyenek a finnek? ? kiállításban. Kamara-kiállítás A Fül-hegy titka című mesekönyv illusztrációiból és találkozás a szerzőkkel. AVON arcfestés Marimekko kozmetikumokkal. Finn mesekönyvek vására. Találkozás és fotózkodás a Múmin családdal.

Jegyek CSAK elővételben, korlátozott számban kaphatók a Néprajzi Múzeum jegypénztárában december 4-ig, péntekig. A diákjegyek 500, a felnőttjegyek 1000 forintba kerülnek, s a kedvezmények nem érvényesek. Az influenzajárvány miatt fenntartják a jogot, hogy a Mikulás-rendezvényt lemondják. Bővebb információk oldalukon olvashatók ? tudatta Lantai József, aki a tavalyi fotókat is mellékelte.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Karácsony a Kossuth téren | ZETApress

Szóljon hozzá!