ZETApress

hírportál

Karácsony a Kossuth téren

Mikulás szarvas szánonHolnap délelőtt 10 órakor Budapesten, a Kossuth téren megnyitja kapuit a Meseváros és a Mikulásház. Másnap délután negyed 5-kor Joulupukki, a lappföldi Mikulás is megérkezik a Mesevárosba. Előtte 14 órától Báb-Térszínház előadását, majd háromnegyed 4-től a Felsőcsatári Népi Együttes műsorát nézhetjük.

Fél 5-kor a magyar Mikulás és Joulupukki, a lappföldi Mikulás felsőcsatári gyerekek közreműködésével felkapcsolja az Ország Karácsonyfájának fényeit. Ezután a Mikulásházban a két Mikulás aláírja a Mikulásegyezményt, majd a két Mikulás üdvözli a gyerekeket, közben mindenkinek szaloncukrot osztanak ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda. Aki már holnap találkozni akar a finn Mikulással, az délután 2-kor a Néprajzi Múzeumban megteheti. Mint korábban megírtuk, Joulupukki akkor érkezik meg a Kossuth téri falak közé.

Elmarad a Parlamenti Karácsony

Amíg az Országház előtt, a szabadtéren kedveünkre karácsonyozhatunk, addig ugyanezt odabenn nem tehetjük. Mint a Parlament Sajtóosztálya közölte, idén a H1N1 influenza-járvány miatt a hagyományos Parlamenti Karácsony elmarad. Kár pedig, mert úgy a renedszerváltoztatás előtt, mint a ?95-ös újraindítástól ez az esemény sok-sok kisdiáknak nyújtott felejthetetlen perceket.

Szóljon hozzá!