ZETApress

hírportál

Sztárok szülői szerepben

Rémálom vagy rutinosan kezelhető helyzet? Erre a kérdésre próbáltak meg választ adni sztár anyukák és apukák az iskolakezdés apropóján egy rendhagyó szülői értekezleten az iskolai divatot diktáló Arena Plaza kifutóján. Útban a kifutóhoz sok színes elefántban is gyönyörködhettünk.

Legyen szó az iskolaszerek beszerzéséről vagy az éppen aktuális hajmeresztő divatról, Détár Enikő, Fésűs Nelly, Varga Izabella, Hajas László és Vadon János már a sokat tapasztaltak nyugalmával adtak tanácsot. Összességében elmondható, hogy a bevásárlási praktikák mellett minden szülőnek fontos, hogy hagyja érvényesülni gyermeke kívánságát is.

Az ősz egyik legaktuálisabb kérdésére keresték a választ ismert szülők pénteken az Arena Plaza első Back to school divatbemutatójának premierje előtt: hogyan lehet megúszni ép idegekkel az iskolakezdés körüli felhajtást, a bevásárlási lázat? A rendhagyó szülői értekezleten Détár Enikő ?tanárnéni? beszélgetett az anyukákkal és apukákkal: az iskolapadban Fésűs Nelly, Varga Izabella, Hajas László és Vadon János foglalt helyet. Öt sztárunk nem kevés tapasztalatát összesen kilenc gyerkőcének köszönheti.

Beszámolóik szerint az első mellbevágó élmény az iskolaszerlistával való találkozás volt: a kétoldalas felsorolás szinte mindenkinél kiverte biztosítékot. Nelly nyomban át is passzolta egy írószer ?nagykeres? ismerősének, a kevésbé jó kapcsolatrendszerrel rendelkezők pedig fokozatosan szerezték be a szükségesnek tartott holmikat, amiben inkább az üzletekben található leárazások nyújtottak segítséget.

A következő sokk a gyerekek közösségét látva érte őket: a sok kis csajos, vagány vagy fiúsan laza kislányt és menő srácokat elnézve semmi kétségük nem maradt afelől, hogy minden igyekezetük ellenére gyermekük élete következő szakaszában bizony társaik mintáját fogja követni, és csak imádkozhatnak, hogy az némileg összhangban legyen a saját elképzeléseikkel is. A beszélgetés során mindenki egyetértett abban, hogy a közösség szerepe meghatározó, nem csak a viselkedés formálásában, hanem az öltözködésben is: elementáris erővel terelik a gyerekeket társaik, nagyrészt a környezeten múlik, hogy ki hogyan szeretne öltözködni.

Sztárjaink többsége bízik csemetéje ítéletében, de azért észérvekkel terelik őket, ha letérnének az általuk helyesnek vélt útról: hordhatják, ami tetszik nekik, de ami várhatóan nem lesz a gardrób legtöbbet használt darabja, arra a celebek sem áldoznak nagyobb összeget, például Vadon Jani számára a praktikusság is fontos szempont, ezért nem hajlandó egy olyan lakkcipőre költeni, melyet lánya maximum háromszor vesz majd fel. Azonban a hagyjuk a gyerekre taktika beválhat, erre Hajas László nagylányának esete az élő példa: mindig kedve szerint öltözött, és szülei később sem találtak soha kivetnivalót szabadjára engedett gyermekük megjelenésében.

Ne csodálkozz, ha a Moszkván kezedbe nyomnak egy százast!

Nincs azonban mindenkinek olyan szerencséje, mint Hajas Lacinak. Akik azt hiszik, hogy az olyan nőies sztárok, mint Enikő, Izabella vagy Nelly lányai már kiskorukban anyukájuk cipőjét és ruháit próbálgatják, bizony nagyot tévednek: Nelly szerint lánya alkalmatlan a szoknya viselésére, a cipő orrát rendszeresen lemotorozza, a szoknya, fehér harisnya leszakad róla, ő harcolós ruhában járt oviba. Izabella lányának most már túra boltban érdemes beszerezni a ruhákat, mert nyolcéves korára már kinőtt a rózsaszín korszakból. Enikő szerint a lánya Ki tud hülyébben és csóróbban öltözni?-t játszott a középiskolában. Már szégyelltek vele egy boltba bemenni, mikor az apja megjegyezte: Fiam, ne csodálkozz, hogy ha végigmész a Moszkván és kezedbe nyomnak egy százast!

Ha divatról van szó, már a kisfiúk sem kivételek: Enikő kisfia már félrecsapott laza baseball sapkában jár, pedig eddig akármit felvett, ami ráborult a ruhásszekrényből. Egyedül Hajas László fia kivétel: neki a suliban az egyenruha kötelező viselet, amit Laci nem is tart olyan rossz ötletnek, mert így legalább nincsenek féltékenykedések.

Az értekezlet után rendhagyó tanítási nap következett: az Arena Plazától megszokott minőségű show-t rendező Lukács Gabi és a stylist, Lakatos Márk által megálmodott divatbemutatón dögös táncosok és profikat megszégyenítő gyerekek mutatták be az idei ősz gyermekdivatjának trendjeit. Ma már a gyerekdivat nem sokban tér el a felnőttekétől, az őszi hónapokban is lehet a gyerekeket is színesebb ruhákba öltöztetni. A bemutató szerint az igazán menő lányok rózsaszín-fekete szerelésben a legdivatosabbak, a trendi fiúk pedig a piros-zöld-kék, vagy a khaki-barna-fekete összeállításokban virítanak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Táncfesztivál palacsintával | ZETApress

Szóljon hozzá!