ZETApress

hírportál

Táncfesztivál palacsintával

Meglepő megnyitó performance-szal várta nézőit a 8. L1 Kortárs Táncfesztivál; CELINE LARRERE francia előadóművész élő palacsintaként tálalta fel saját magát. A francia előadóművész, az idén júniusban bemutatott tér és test-installációjával indult a 2009-es Fesztivál a Bakelit M.A.C.-ben tegnap este 7 órakor.

Étel reprezentáció higénia normák játék pőreség bőr kapcsolat undor étvágy perverzió felforgatás elkötelezettség kérdések tétovázások furcsaság palacsinta tavaszi áldozat kannibalizmus szentség irónia kellemetlen. Hozzávalók: 6 kg liszt, 1 kg cukor, 12 l tej, 82 tojás, 1 dl olíva olaj és egy kevés rum. Öntsd a hozzávalókat egy méretes bödönbe. Adj még hozzá egy elszánt előadót és keverj mindent jól össze. Tálald a színpadon. Kínálj hozzá mézet, diót, lekvárt és merészséget!

Ehető performance ingyen palacsintával

A performansz/installáció a palacsinta területét kutatja. Az előadás a látásra, hallásra, szaglásra, az ízlelésre és érzékelésre hat, a közönségtől pedig tevékeny részvételt igényel. Az előadás készítői azt kívánják a nézőtől, hogy lépjenek be a térbe és kerüljenek kapcsolatba az ott elhelyezett objektumokkal. A zenei hátteret egy halk összeállítás szolgáltatja Serge Gainsbourg szerelmes dalaiból.

Az installáció célja érzéki élményt adni ? fizikai aktivitáson keresztül. A közönséget cselekvésre késztetve végigzongorázni az étvágytól az undorig tartó skálát a szervezet egy alapvető tevékenységén, az evésen keresztül. Egyszerű módon mutatni rá az evés/étel kulturális és politikai következményeire. Játék az étel jelentéseivel és reprezentációival, játék az emberek felháborodásával, a felelősséggel, szégyenérzettel és a higiénia értelmezésével.

Céline Larrere: Papalačinke

Az előadó 27 éves, nőnemű, kaukázusi típus, vaskos, 168 centi magas, furcsahajú, francia. Perform-improvizátor szakács kézír, akrobatolvas, jódlizó. Tehéntejen és baletten nevelkedett vidéken. Szilaj kortárs táncot, zsebfilozófiát, haj-etnológiát tanult. Elmenekült a Folkwang Egyetemről. Társ-tettese egy táncvideónak, melynek címe: Rurbanisme. Improvizált Simone Forti, Andrew Morrish, Rosalind Crisp társaságában. Cécile Prousr asszistense a femmeuse projektben. A U DID (it) nem fallikus tagja, gyanús improvizatív előadások elkövetője.

Hajléktalankoncert sztárokkal

Tavasztól a színes elefántok igyekeznek felhívni a figyelmet a fedél nélküliek egyre súlyosbodó helyzetére. A Homeless Elephant kampány keretében tegnap délután 4-kor a Liszt Ferenc téri Ady-szobornál egy rendhagyó koncert során ők adtak hangot a kérdés fontosságának.

A koncert alatt nyerte el végleges formáját a jótékonysági kiállításhoz utolsóként csatlakozó két elefánt is, melyekből graffiti művészek készítettek egyedülálló alkotásokat. A koncerten résztvevő Csányi Sándor, Kovács Patrícia, Szögeczki Ági (VV Ágica) és Baby Gabi kézjegyével tette még értékesebbé a különleges szobrokat. Az eseményen részt vett az esemény fővédnöke, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány kuratóriumának elnöke is.

Szóljon hozzá!