ZETApress

hírportál

Dámák az Operettben

A szeptember 14-16-a között megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta egyik látványos eleme lesz a Dámalovaglás, melynek során a résztvevő hölgyek női nyeregben lovagolva és hintón ülve mutatják meg a lovassport elegáns, nőies oldalát. Ma délután a Dámalovaglás ruhapróbáján jártunk. Fotóink Lantai József felvételei.

A Fővárosi Operettszínház Protokoll-termében hazánk ismert hölgyei választották ki a Nemzeti Vágtán viselt öltözéküket. Három hölgy: Dancs Annamária, Détár Enikő és Vágó Bernadett válogatott. Peller Anna és Janicsák Veca is részt vesz a Vágtán, de más irányú elfoglaltságuk miatt ma nem tudtak megjelenni.

Annamari a Székely Vágtán már kipróbálta magát a fogaton. Először egy hintón állva énekelte a francia királylány dalát Kacsóh Pongrác?Petőfi Sándor: János vitéz című daljátékából, majd Váncsa Jenő segédhajtója volt az akadálypályán. A szeptemberi vágtán Vágó Bernadetthez hasonlóan ő is hintón ül majd, míg Détár Enikő lóra pattan egy női nyeregben. Nem versenyezni fog, csak körbeüget. A hölgyek azt mutatják be a Hősök terén, hogyan kell megjelenni, hogyan kell viselkedni egy dámának a társasági rendezvényeken.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sorsoltak a Vágtán | ZETApress

Szóljon hozzá!