ZETApress

hírportál

Új alkalmazások az iWiW-en

Tizenhét másik újdonság mellett, holnaptól kipróbálhatók az iWiW Fejlesztői Verseny győztesei ? az Egymás szemében (Pfenninberger Ádám), az iWorld (Körmendi Gergely) és a Petfarm (Kispál István) ? a közkedvelt közösségi portálon. Félszáz alkalmazás nevezett az év elején meghirdetett megmérettetésre. Az értékelés szempontjai között szerepelt, hogy egy-egy fejlesztés mennyire közösségi, hasznos, önkifejező, motiváló a visszatérésre, letisztult, vagy éppen szórakoztató ? tudtuk meg az A38-as hajón tartott sajtótájékoztatón.

Az Origo Zrt. fontos feladatának tartja a hazai webes innováció támogatását, ezért fejlesztői versenyt hirdetett, hogy ösztönözze azokat a kreatív elméket, akik képesek hasznos, újszerű vagy szórakoztató alkalmazásokat készíteni az iWiW alapjaira építve. A pályázat címe Keressük a 3 legizgalmasabb fejlesztést! ? volt, amelyre a pályamunkákat január 15-étől várta a verseny szakmai zsűrije a portálukon. A beérkezett fejlesztések elbírálásánál kiemelt szempont volt az ötletesség, a design, a technológiai megvalósítás és a közösségi funkciók kihasználása.

A zsűri által legjobbnak ítélt három alkalmazás fejlesztője egyenként félmillió forint pénznyereményben is részesült. A megmérettetésen magánszemélyek, csapatok, de akár cégek is indulhattak, a feltétel csupán egy működő, önállóan készített alkalmazás benevezése volt. Az Origo Zrt. alapvető célja a meghirdetett versennyel, hogy támogassa azokat a hazai fejlesztőket, akik képesek kreatív alkalmazásokat készíteni, de még nem rendelkeznek stabil felhasználói bázissal, a szolgáltatás népszerűsítéséhez szükséges forrásokkal. Az ötszázezer forint megszerzése mellett kiváló alkalom adódik a bemutatkozásra felhasználók milliói előtt. Az iWiW-re programozott alkalmazások a szabványnak köszönhetően további oldalakon is hasznosíthatók.

Tavaly december 4-én nyílt meg a lehetőség a fejlesztők számára, hogy olyan külső szolgáltatásokat, ötleteket, kiegészítéseket fejlesszenek, amelyek kihasználják a legnagyobb hazai kapcsolati hálóban rejlő erőt. Közel négymillió iWiW felhasználó számára tehetik ismertté szolgáltatásaikat programozók, webes alkalmazásokat működtető vállalkozások. Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közkedvelt közösségi portál felületébe. A széles körben alkalmazott nemzetközi standard ? mint csatolófelület ? folyamatos korszerűséget és rugalmasságot biztosít. A holnap megjelenő sokszínű, többrétű, szórakoztató alkalmazások számtalan új felhasználási élményt nyújtanak ? pl. játékokon, közösségi szolgáltatásokon keresztül ?, mindezt úgy, hogy használatuk továbbra is a felhasználók egyéni döntésén alapul.

A 2002-ben elindított iWiW mára a magyar Internet egyik legfontosabb csomópontja, kiemelkedően legnagyobb látogatottságú közösségi oldala lett. Fischer András vezérigazgató szavai szerint, az iWiW ma gyakorlatilag a teljes magyar internetes közönség napi használatos munkaeszköze, telefonkönyve, szórakozóhelye és intim szférája. Négymillió regisztrált felhasználó életének szerves része, vagyis népszerűsége kortól, nemtől, lakóhelytől függetlenül egész Magyarországra kiterjed.

Rengetegen vannak azok, akik számára az iWiW az első szolgáltatás, amelyen keresztül rendszeres kapcsolatba kerülnek az internettel. Sokan csak azért lépnek fel a világhálóra, hogy az iWiW révén megerősítsék, továbbfejlesszék személyes kapcsolatrendszerüket, akik pedig korábban is rendelkeztek internet-eléréssel, a szolgáltatás révén válnak napi felhasználókká. Az iWiW nemcsak a magyar internet vezető közösségi portálja, hanem igazi ?web 2.0?-s szolgáltatás is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Félszáz új alkalmazás

Szóljon hozzá!