ZETApress

hírportál

LikeFest Pusztaottlakán

A LikeFest elődje a Tepertőfesztivál volt, egészen idáig. A Tepertőfesztivál az elmúlt évek során országosan is ismertté tette Pusztaottlakát a nagyközönség számára. Minden évben valami különlegeset és valami mást mutattak az odaérkező vendégeknek ? tudtuk meg délután az Ádám Villában.

Az idei évben viszont gondoltak egy nagyot, és valami olyat szerettek volna létrehozni, ami még nem volt Békés megyében. Idén megyéjük legnagyobb fesztiválja lesz a LikeFest a pusztaottlakai LikeFest Parkban augusztus 15-től 20-ig. A rendezvény számokban is igazán gigantikus: 200 ezer m2 fesztiválterület, 3 hatalmas zenei színpad, 6 nap, több mint 100 fellépő az élvonalból, külföldi világsztár, kimondottan a legkisebb vendégeink számára gyermeksziget.

A zenei különlegességek mellett rengeteg betétprogram, illetve kísérő rendezvény várja a fesztiválozókat. Magyarországon először itt rendezik meg a Skót Felföldi Játékok világbajnokságát, melyet mi is beharangoztunk. Ezzel sporttörténelmet írnak: 12 országból érkeznek versenyzők. Magyarországot Darázs Ádám képviseli a világversenyen, akit megismerhettünk a sajtótájékoztatón.

Guinness-rekord is lesz a fesztiválon, mondhatjuk úgy is, hogy Gasztro-Giunness. A Békés megyei Culinary Team olimpiai mesterszakácsai Ambrus György vezetésével 72 órán keresztül fognak 4 féle tepertőt sütni. Augusztus 16-án, csütörtökön déltől 19-én, vasárnap délig meg sem áll a tepertő sütése. Erről érdemes tudni, hogy a kínálatban szerepelni fog, liba, kacsa, sertés és hal tepertő is, amit természetesen a vendégek meg is kóstolhatnak.

Még mindig a számoknál maradva, ez a mennyiség 500 kg, amit a szakácsok ki fognak sütni. S tovább maradva az ételeknél, a fesztiválon lesz még egy merész próbálkozás, ugyanis Hajdúk Zoltán hentesmester 19-én déltől 20-án délig százféle kolbászt fog készíteni a vendégek számára. Ezek között lesz például gyümölcsös, rumos és még rengeteg máshol nem látható illetve kóstolható kolbász, melyek mindegyike mangalicahúsból készül.

Az ételek után természetesen nem maradhat el az ital sem. A LikeFest keretein belül lesz bemutatva a Szárpálinka-sorozat is melyhez nagyon sokat segítettek a fellépő művészek. Saját pálinkája van például Ganxsta Zolee-nak ? aki a sajtótájékoztatóra is eljött ?, valamint a Hooligans, a Republic és a Bikini együtteseknek. Ezeket természetesen meg lehet kóstolni a fesztiválon. Kiegészítő programként megrendezik a Miss Alpok Adria szépségverseny Békés megyei döntőjét is.

Vozár Attila vezényletével augusztus 17-én, pénteken elindul az országosan is ismert és kedvelt Fighter?s Run verseny is több mint 400 versenyző részvételével. A bátraknak 5 km-es pályát (2×2.5 km) kell teljesíteni különböző akadályokkal megtűzdelve. Itt gondolnak a vizesárokra, szögesdrótra dinnyékkel, vízágyúra, gumihegyre és még sok-sok hihetetlen akadályra. A rendezvény területe mellett található a méltán népszerű Viharsarok Ring, amelyen a fesztivál ideje alatt megrendezik a Területi Amatőr Autocross és Quad-bajnokságot. Hamarosan új egzotikus állatsereglettel bővül a Vadaspark is, ami természetesen a LikeFest ideje alatt is üzemel és várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt az állatsimogatóba.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. LikeFest erőimádókkal | ZETApress

Szóljon hozzá!