ZETApress

hírportál

Ibolyanapi rekordérdeklődés

Idén harmadszor rendezték meg a Gödöllői Királyi Kastélyban az Ibolyanapot, amelynek során húsvétvasárnap Erzsébet királyné kedvenc virága jegyében színes programokkal várták az érdeklődőket. Az első két ilyen rendezvény is igen népszerű volt, hiszen háromezer vendég élvezte a gyerekeknek szóló előadásokat, koncerteket, kézműves és virágvásárt, gyerekfoglalkoztatókat. Idén azonban több mint négy- és félezer látogató érkezett ezen a napon a kastélyba, amely a szervezők minden várakozását felülmúlta.

A gyönyörű tavaszi időben már nyitáskor megtelt a parkoló és így már az első előadás fél 11-kor a kastély díszudvarán teltházzal zajlott, gyerekek és felnőttek százai figyelték a Hahota Gyermekszínház előadását, amelynek címe: Hová tűntek a húsvéti tojások? A kastély parkját a nyuszi simogatónál, vagy a húsvéti kalandparknál gyerekkacaj töltötte meg, a lovas kocsi és a lovagoltató kollégák megállás nélkül rótták a köröket. A park füves részein piknikező, labdázó családok élvezték a ?nyári? napsütés lágy sugarait. De nem csoda ez Gödöllőn, hisz a kastély magát a családok kastélyának nevezi.

Természetesen nem csak a könnyed, szabadtéri programok vonzották a tömegeket. Míg egy átlagos március végi, április eleji hétvégi napon ezer fő tekinti meg a kastély állandó kiállítását, addig ezt most kétezren tették meg. Népszerű volt a gyönyörű épület földszinti termeiben Háger Rita Kossuth-díjas textilművész időszaki kiállítása is. A napot ? teltházzal ? az Ewald Kvintett koncertje zárta a díszteremben.

Költészet Napja a Gát utcában

Ferencváros Önkormányzata a Költészet Napját ezúttal is József Attila IX. kerületi, Gát utcai szülőházában, a József Attila Emlékhelyen ünnepelte nagyszombaton délelőtt, a költő 104. születésnapján. Beszédet mondott Veres András irodalomtörténész, közreműködött Czvetkó Sándor színművész. A költő emléktábláját sokak mellett Gegesy Ferenc, a kerület polgármestere is megkoszorúzta.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Látványos munkák a kastélyban

Szóljon hozzá!