ZETApress

hírportál

CET a Duna-parton

Megoldódott a CET ügye: szerda délelőtt, miután a Fővárosi Önkormányzat felhatalmazott képviselői és a CET-et kivitelező konzorcium megállapodási szándékukat jegyzőkönyvben rögzítettek, a Fővárosi Önkormányzat birtokba vette a CET Közraktárak Épületegyüttest ? tudtuk meg a délelőtti helyszíni bejáráson.

A generálkivitelező, a WHB Építő Kft. a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének megfelelően ? a beruházóval, a Porto Investment Hungary Kft-vel szembeni díjvitája miatt ? lehetővé tette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlant birtokba vegye. Ezzel megnyílt annak a lehetősége, hogy az Önkormányzat a létesítmény építését befejezze, és mihamarabb megnyissa a budapestiek és a Budapestre látogatók előtt. Először a parkolót szeretnék kialakítani, míg a kulturális létesítmények megnyitását 2013. elejére tervezik. Az Önkormányzat gondot fordít arra is, hogy a CET építésében részes kifizetetlen alvállalkozók hozzájussanak rég várt díjköveteléseikhez.

Megszűnik a CET?

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a CET név talán megváltozik. A mozaikszó a Central European Time ? közép-európai idő ? rövidítése, ehelyett azonban a Dunára és Budapestre utaló elnevezést kell választani. Nem tudja még, hogy ez mi lesz, de januárig ráérnek eldönteni. Nem szállhattam vitába a főpolgármester-helyettes úrral, ezért csak halkan jegyeztem meg, hogy a CET nem csak Közép-Európára, hanem a tengeri emlősre is utal. Az épület távolról nézve olyan, mint egy partra vetett hal, s ezzel Bagdy Gábor is egyetértett. Elmondta, hogy neki sem a bálnával van baja, hanem a fővárosunkat szeretné a ház nevében is viszontlátni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A CET gyomrában | ZETApress

Szóljon hozzá!