ZETApress

hírportál

Reménység az Arénában

Hétvégi esemény, mely a Remény üzenetét közvetíti Magyarországon, szóban és dalban. Külföldi és magyar zenészek közreműködésével Franklin Graham bátorító üzenetét hallgathatjuk meg a reménységről, annak valódi forrásáról a Papp László Budapest Sportarénában.

Magyarországi egyházi vezetők szorgalmazták a Reménység Fesztivál megszervezését Budapesten, hogy szellemi és lelki táplálékot nyújtsanak az itt élőknek. Ennek az erőfeszítésnek az a különlegessége, hogy több mint 300 gyülekezet, több ezer önkéntessel működik együtt az előkészítésben, és a megvalósításban ? tudtuk meg délelőtt a Sajtóházban.

A Reménység Fesztivál célja: a keresztény értékeken alapuló Reménység üzenetét szeretnénk megosztani a Magyarországon élőkkel (különböző vallási, nemzeti, etnikai hovatartozású, különböző korosztályú emberekkel) ebben a nehéz gazdasági helyzetben, koncerteken és jótékonysági akciókon keresztül. Franklin Graham úgy jellemzi a Reménység Fesztivált, mint a ?lélek fesztiválját?. ? Szeretettel várunk mindenkit ? mondja Graham. ? Remélem, hogy Magyarországról és a szomszédos országokból azok, akik kérdésekkel, miértekkel küzdenek, és újrakezdésre vágynak, el fognak jönni a Reménység Fesztiválra!

A Reménység Fesztivál védnöki köre: Erdő Péter bíboros-prímás Esztergom-budapesti érsek, Magyar Katolikus Egyház; Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, Magyarországi Református Egyház; Gáncs Péter elnök-püspök, Magyarországi Evangélikus Egyház; Mészáros Kálmán elnök, Magyar Baptisták Világszövetsége; Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa elnöke; D. Szabó Dániel, a Magyar Evangéliumi Szövetség elnöke; Szebik Imre, a Magyar Bibliatársulat elnöke; Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere.

A programnak része az ezerfős kórus, akik ötvenfős szimfonikus zenekarral énekelnek. A Grammy- és Dove-díjas Michael W. Smith, a világ leggyorsabban pengető akusztikus gitárosa, Dennis Agajanian. A jamaicai jazz zongorista, Huntley Brown fellépésével csak még színesebb a fesztivál paletta. A Signature Sound, a Casting Crowns, a Parachute Band, és a Tommy Coomes Band a külföldi művészek sorát egészíti ki. A keresztény magyar zenei életet a Bolyki Brothers, az MH Légierő Zenekar, a Joy Gospel Kórus, Meláth Andrea, a Pintér Béla Band, Sillye Jenő és barátai, a Csiszér Lászó Band, a Dobner Illés Projekt, a Szélrózsa Band, Völgyessy Szomor Fanni, a Golgota Dicsőítő Csapat, Szemerédi Bernadett, valamint a Lakatos Projekt képviseli Rontó Kittyvel.

A háromnapos esemény minden estéjén más programmal várjuk vendégeinket, de minden este elhangzik majd a bátorító üzenet Franklin Grahamtől, minden korosztály számára. A Reménység Fesztivál nemcsak lelki, szociális gondoskodáson keresztül is bemutatja az Evangéliumot. A Fesztivál három napján, a program kezdete előtt tartós élelmiszer gyűjtést szervezünk a Budapest Sportaréna bejáratai mellett felállított gyűjtőpontoknál. 240 buszt indítunk országszerte a Fesztiválra, 28 busz pedig a határainkon túl vár indulásra.

Magyarországon Franklin Graham találkozik többek között a Magyarországi Református Egyház elnök-püspökével, Bölcskei Gusztávval; Gáncs Péterrel, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökével; Mészáros Kálmánnal, a Magyar Baptisták Világszövetségének elnökével; a Magyar Evangéliumi Szövetség elnökével, D. Szabó Dániellel; Szebik Imrével, a Magyar Bibliatársulat elnökével; Mohos Gáborral (Pápai Káplán, főtitkár, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia) és Tarlós István főpolgármester úrral.

Több mint 30 éves szolgálata alatt, Lyndon Johnson elnöksége óta minden amerikai elnökkel személyesen találkozott Franklin Graham az evangelista, és segélymunkás: Johnson mellett: Richard Nixonnal, Jimmy Carterrel, Ronald Reagennel, de idősebb George Bush, Bill Clinton, George W. Bush és az Egyesült Államok jelenlegi elnöke is nyitott volt a személyes beszélgetésre. Barack Obamát Franklin Graham látta vendégül, amikor az amerikai elnök meglátogatta otthonában, Észak-Karolinában Billy Grahamet.

2001-ben Washington D.C-ben George W. Bush elnöki beiktatásakor Franklin Graham vezette az egybegyűlteket az imádságban. Elismert nemzetközi segélymunkásként gyakran meghívják, hogy tartson előadást vezető politikusoknak, és rendszeresen nyilatkozik a CNN, a FOX, az ABC, CBS és az NBC csatornáknak, interjút ad a Time magazinnak és az USA Today-nek is. Franklin számos nemzetközi állami vezetővel találkozott már, még azokban az országokban is, ahol egyébként nagyon nehéz eljutni a legfelsőbb szintre, mint például Szudán, Észak-Korea, Kína.

Graham a Billy Graham Evangelizációs Társaság, és a Samaritan?s Purse Segélyszervezet elnök-vezérigazgatója, több mint száz országban végez lelki- és szociális munkát. Nyolc könyvet írt eddig. A Reménység Fesztivál egy, a 2012-re tervezett hét fesztiválból szerte a világon. Az elmúlt években, Európában többek közt Moldova, Ukrajna, Litvánia, Románia, Észak-Írország is otthont adott a Reménység Fesztiválnak; 495 ezer ember hallgathatta meg a Reménység üzenetét.

A Reménység Fesztivál ingyenes, minden korosztályt szeretettel várunk a Papp László Budapest Sportarénában, a SYMA B-csarnokban, valamint az Aréna főbejáratánál is elhelyezünk kivetítőt, ott is nyomon lehet követni az eseményeket! Reménység Fesztivál ? Jó hírrel várjuk június 1-jén, pénteken: 19-től 21/15-ig, június 2-án, szombaton: 19-től 22/15-ig, június 3-án, vasárnap: 17-től 19/15-ig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sokan reménykedünk | ZETApress

Szóljon hozzá!