ZETApress

hírportál

Könyvek a könyvtárnak

Az Üdvözlet Ferencvárosból című album két kötetét adta át Szigmai Marietta tagkönyvtár-vezetőnek és Kovács Éva dél-pesti régióigazgatónak Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármester és Pál Tibor alpolgármester a FSZEK felújított Mester utcai tagkönyvtárának ma délelőtti átadásakor. Az egyikben képeslapok, a másikban rézkarcok láthatók. Elmondták, hogy a felújítás a Ferencvárosi Önkormányzat és a FSZEK összefogásával készült. A megújult épület 126 négyzetméterén közel 11 ezer könyv várja az olvasókat.

A lepusztult épület átépítése múlt év őszén kezdődött. A falakat a kerület focicsapatának színére, zöldre festették, a készletet gyermeksarokkal is kibővítették. A könyvek mellett multimédiás központ is várja az idelátogatókat, ahol többek között lehetőség nyílik a Nemzeti Audiovizuális Archívum használatára, az adóbevallásra, és az e-ügyintézésre is.

Az éves kölcsönzési díj felnőtteknek 1700 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 850 forint. A ferencvárosi nyugdíjasok és kismamák még ennyit sem fizetnek, ők ingyen vehetik igénybe a szolgáltatásokat. A 70 éven felüliek szintén nem fizetnek. Az olvasójeggyel rendelkezők óránként száz forintért internetezhetnek. Akik kölcsönözni nem, csak internetezni akarnak, azoknak ingyenesen kell regisztrálniuk, s utána száz forintért félóráig ülhetnek a gép előtt.

Az eseményen köszöntőt mondott Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója is. Megtudtuk tőle, hogy Ferencváros három tagkönyvtárából a Börzsöny utcai már 3 éve megújult, a Boráros térit meg nemsokára átadják. Az internetet természetesen oda is bekötik. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Mester utcai tagkönyvtárát Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes adta át. Elmondta, hogy a főváros összesen húsz tagkönyvtárt újított fel. Szavai előtt és után Geiger Tamás zongorajátékában gyönyörködhettünk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megújult a harmadik is

Szóljon hozzá!