ZETApress

hírportál

Gyurcsány és a Hanuka

Kedves Barátaim! A világ zsidósága a megmaradás csodájának ünnepére készül ezekben a napokban, a hanukiják az egész emberiség számára hordozzák az ősi vallás üzenetét ? kezdte Gyurcsány Ferenc kormányfői üzenetét.

A hanuka az önazonosság megőrzésének, a közösség megmaradásának és a jövőbe vetett hit és remény megélésének ünnepe. Érték, mely egyformán fontos isten teremtményeinek, minden embernek. A fény mindig legyőzi a sötétséget, a jó a rosszat és ennek tudása ad erőt a zsidóságnak, egyben hirdetve az összetartozás fontosságát.

Magyarország demokratikus jogállam és mint az ország miniszterelnöke, büszke vagyok arra, hogy e hazában Önök nyíltan, és szabadon élhetik meg ünnepeiket és vállalhatják ? mint minden honfitársunk ? vallásukat. Biztos vagyok benne, hogy a hanuka fényei mindenki számára egyértelművé teszik a különbözőség és a sokszínűség értékeit, hisz ez az egész emberiség gyarapodását szolgálja.

Meggyőződéssel, hittel hiszek az ünnep méltóságában, a kölcsönös elfogadás és összetartozás élményében és erejében. Kívánom, hogy ünnepük békességben és kiteljesült boldogságban teljen! Barátsággal köszönti Önöket Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke ? fejeződik be a kormányfői levél.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kormányfői jókívánság
  2. Hanuka péntektől | ZETApress

Szóljon hozzá!