ZETApress

hírportál

Kormányfői jókívánság

Tisztelt Honfitársaim! ? kezdődik a miniszterelnök közleménye. ? A karácsony a remény ünnepe. Ilyenkor a fény diadalának örülünk, amely erősíti a gyengét, reményt ad a kétségbeesetteknek, védelmezi az elesetteket. Ez az alkalom lehetőséget teremt arra, hogy megéljük a békességet, és kifejezésre juttassuk az egymás iránti megértést. Békességre és megértésre van szüksége minden családnak, és ezekre épülhet minden nagyobb közösség: egy ország, egy nemzet is. Különösen igaz ez olyan embert próbáló időkben, mint amelyeket ma él át a világ.

Súlyos kihívásokkal kell szembenéznie most az országnak és polgárainak is. A ránk váró nagy megpróbáltatások ellenére hiszem, hogy reménytelibb és biztatóbb lehet a jövő, ha összekapaszkodva, kitartóan küzdünk érte. Ehhez nélkülözhetetlen az összefogás és az egyetértés keresése a másik emberrel ? a magánéletben és a közéletben egyaránt.

Szeretteinken kívül fontos gondolnunk azokra is, akik nélkülözve töltik az ünnepet, és ha tehetjük, segítsük, támogassuk őket, hogy minél többen érezzék át az összetartozás örömét. Az ünnep alkalmával azt kívánom, hogy legyen több megértés és elfogadás a magyarok között, mert így lehet valóban meghitt az ünnep és igazán reményteli a jövő. Boldog, békés karácsonyt kívánok Magyarország minden polgárának! ? írta Gyurcsány Ferenc, aki nemrég a hanukáról is megemlékezett.

Szóljon hozzá!