ZETApress

hírportál

Kiosztották régiónk díjait

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetének (VOSZ?KMRSZ) elnöksége idén immár 5. alkalommal osztotta ki a Róbert Károly körúti ünnepségen a Príma Primissima Díj előszobájaként is emlegetett Regionális Príma Díjakat.

A Regionális Príma Díjak és a Regionális Prima Különdíjak ünnepélyes díjátadóját november 25-én, pénteken este 6 órakor a budapesti Material Event Centerben rendezte a szakmai szervezet. Az eseményen egy sor vállalkozói díjat, valamint az Ex Libris és a Magyar Művészetért Díjat osztottak ki. ? Szeretnénk folytatni azt a hagyományt, hogy a munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozókat ezen a napon regionális vállalkozói díjjal ismerjük el ? mondta Marjay Gyula, a VOSZ-KMRSZ elnöke, ?civilben? a Geodézia Zrt. gazdasági igazgatója.

A díjakat hat kategóriában ítélte oda a zsűri. A különdíjasokat ugyancsak hat kategóriában választották ki. ? Fő célunk az elismeréssel, hogy Budapest és Pest megye kiemelkedő, de országosan talán kevésbé ismert művészei, alkotói, tudósai, sportolói, valamint a közművelődésben kiemelkedő munkát végző szakemberek is a közvélemény elé kerüljenek ? tette hozzá Marjay Gyula. A nyertesek személyéről az Előkészítő Bizottság javaslata alapján a szakmai zsűri mellett a Príma Primissima Alapítvány és a VOSZ-KMRSZ kibővített elnöksége közösen döntött.

Az idei díjazottak

Közép-magyarországi Regionális Príma Díj 2011 nyertesei: Nika György ? sajtó, Zsigmond Dezső ? színház- és filmművészet, Kaiser Ottó ? képzőművészet, Kanyó Zsolt ? sport, Petrás Mária ? népművészet és Pándy Piroska ? zeneművészet. A Regionális Príma Különdíj nyertesei: Szerednyey Béla ? színház- és filmművészet, Dr. Molnár Erika ? oktatás és köznevelés, Dr. Heisz Csilla ? oktatás és köznevelés, Leftusz Katalin ? építészet és építőművészet, Martinek János ? sport, Romhányi András ? népművészet és közművelődés, Bene István ? sajtó és Szőke Mirjam ? népművészet és közművelődés.

A fenti kategóriákban kiosztott Regionális Príma díjak egy-egymillió forint jutalommal, a Regionális Különdíjak pedig száz-százezer forint jutalommal járnak. Az esemény fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter. A gálaműsor részletes programja a VOSZ?KMRSZ honlapján megtekinthető. A díjátadást nívós gálaműsor, a jelöltek bemutatása és vacsorával egybekötött fogadás követte.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vállalkozók Napja 2012 a MŰPÁ-ban | ZETApress

Szóljon hozzá!