ZETApress

hírportál

Chivas Regal ? design köntösben

A Chivas Regal először kért fel neves designert limitált szériájú ünnepi díszdobozának megtervezésére: az új Chivas Regal Limited Edition 2008 díszdoboz a többszörösen díjazott Evan Douglis New York-i építész és formatervező munkáját dicséri, amelyet egy különleges sajtópartyn mutatott be tegnap este egy belvárosi étteremben a márka forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary.

A Chivas új útra lépett a neves designer által tervezett, a whiskyk között párját ritkítóan igényes és különleges megjelenésű díszdobozzal: célja nem titkoltan az, hogy megszólítsa a fiatal és lendületes generáció azon tagjait, akik életszemléletükben és életmódjukban is követik a modernkor értékeit.

A New Yorkban élő és dolgozó ? már számos építészeti és formatervezői díjat nyert ? Evan Douglis és a Chivas Regal együttműködése révén megszületett új díszdoboz már megjelenésében tükrözi azt a részletgazdagságot és kifinomultságot, ami a 12 éves whisky ízében is fellelhető. Az Evan Douglis által tervezett dobozon látható formák, motívumok leképezik azon üzeneteket, amelyeket a Chivas értékként fogalmaz meg fogyasztóinak: stílusos és kifinomult, kortárs és modern, férfias és minden részletében gazdag.

Kiváló karácsonyi ajándék a díszdobozos whisky

A díszdoboz bemutatása köré szervezett sajtópartyn a Design Cukrászat speciálisan erre az alkalomra, az új díszdoboz méretarányos és valósághű, Chivas Regal whisky felhasználásával készült Limited Edition 2008 nevű tortakülönlegességet mutatott be. A cukrászok által komponált torta íz-világához a Chivas új koktélreceptjei közül kiválasztott, grapefruit, méz és Chivas Regal alapanyagú koktél adott ihletet.

Chivas Limited Edition torta receptje

Hozzávalók 16-18 szeletre: 23 cm átmérőjű; csokis tortapiskóta harmadolva, 30 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10-15 dkg minőségi étcsokoládé (min. 60-70% kakaótartalommal), 10 dkg méz, 1/2 grapefruit kifacsart és átszűrt leve, 0,5 dl Chivas Regal whisky. Elkészítése: legelőször megkenjük a tortaszeleteket mézzel. A vajat a porcukorral habverő gép segítségével kihabosítjuk, amíg meg nem nő a térfogata és levegős, világos színű nem lesz. Ez alatt a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd visszahűtjük 30 fokra. A csokoládét állandó kevergetés mellett beleöntjük a vajkrémbe és egyneműsítjük. Ehhez hozzákeverjük a whiskyt, majd ezután a grapefruit átszűrt levét is. A krémet egyenlő arányban elosztjuk úgy, hogy a piskóták közé és a torta tetejére, szélére is jusson. Saját krémjével díszítjük. S ne felejtsük el mellé kínálni a társaság italát is, a jéghideg Chivas Regal whiskyt!

A dombornyomott, erőt sugárzó fém díszdoboz hűen erősíti a Chivas Regal csak rá jellemző márka-tulajdonságait: olyan prémium márka, amely elérhető és a mindennapok szerves luxuscikke; a társaság kedvelt itala. Habár íze miatt a Chivas-t eddig elsősorban a férfiak fogyasztották, a díszdoboz bemutatóján szereplő Chivas koktélok a whisky-fogyasztási szokások és a célcsoport átalakulását is jelzik: az exkluzív koktélreceptek ízkombinációja a hölgyek elismerését is kivívta. A Chivas Limited Edition 2008 sajtóparty-koktél hozzávalói: 50 ml Chivas Regal, 50 ml facsart grapefruit lé, 2 evőkanál virágméz és esetleg levendula.

Az eddigi visszafogott stílusú dobozokkal ellentétben az új formagazdag, limitált szériában ? október végétől ez év végéig ? kapható díszdobozos Chivas rendkívül exkluzív meglepetés társasági összejövetelekhez, és karácsonyi ajándéknak is tökéletes választás.

A Pernod Ricard Hungary Kft.

A cég 1994-ben alakult meg Magyarországon, s a nemzetközileg elismert, sikeres rövidital márkák forgalmazásával foglalkozik. Nemzetközi háttere, eredményes hazai üzletpolitikája és a forgalmazott márkák elismertsége révén gyors növekedést ért el már az első néhány évben, amely nemzetközi felvásárlások által további lendületet kapott, így napjainkra az egyik legnagyobb márkatulajdonossá és italimportőrré vált.

Ma a Pernod Ricard Hungary húsznál is több világszinten ismert és sikeres márka forgalmazásával foglalkozik. A legjelentősebb márkák ezek közül a Ballantine?s és a Chivas Regal skót whisky, Jameson ír whiskey, az Absolut vodka, a Becherovka, a Havana Club kubai rum, a Beefeater gin, a Malibu, az Olmeca tequila, a Martell cognac, mind-mind a piac vezető márkái. Ezek mellett olyan ígéretes márkákat is forgalmaz, mint a Grand Marnier likőr, a Ramazzotti keserűlikőr, a különböző skót maláta whiskyk és a Mumm francia pezsgő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Grand Marnier ? érzékiségbe csomagolva

Szóljon hozzá!