ZETApress

hírportál

Komáromi ValóVilág

Talán Komáromban lesz VV Laci augusztus 13-i küzdelme ? tudtuk meg a Club Lazarus Restaurant & Pub tegnap esti nyitóbuliján. Dr. Lázár László első éttermének megnyitását hatalmas celeb partyval ünnepeltük meg a helyszínen. Fotóink Lantai József felvételei.

A 41 éves budapesti tulajdonos régi vendéglátós családból származik, s már 13 évesen, a Szegedi Ünnepi Játékokon is árult valamit a nézőtérén. Élénken él emlékezetében az István, a király akkori premierje is, ahol Kádár János is a nézők között ült. Mivel a fővárosban sok étterem van, a szlovák határ mellé, a 18 ezer fős kisvárosba helyezte vállalkozását.

Nem csak a határon innen, de Szlovákiából is vár vendégeket. Győr mindössze 20 kilométerre van a várostól, s bízik az ottani fogyasztókban is. Alacsony árfekvésen dolgozik, a helyi szállodák és panziók lakosainak árengedményt ad, ha nála ebédelnek-vacsoráznak. Nem csak sörcsapok, de fröccsöntő-gép is van az italpultban.

Saját szállodában is gondolkodik, de nem a Dunántúlon, hanem a Mátrában. Parádsasváron gyógyszállót szeretne üzemeltetni, ahol főleg a mozgásszervi bajokat kezelnék. Neki is gond van a gerincével, saját bőrén érzi, amit ez jelent. Több dolog érdekli, három lábon szeretni állni. Egyik a biztonságtechnika, az őrzés-védelem, melyből Izraelben doktorált. Címét nem használja, mindenki Laciként ismeri. A másik láb a küzdősportok oktatása, melyet az augusztus 13-i 5. danvizsga után még intenzívebben fog művelni. A tegnapi megnyitóra is eljött néhány tanítványa, egyikük ma már egy biztonsági céget vezet. A harmadik láb a vendéglátás, melyet néhány villatársával közösen képzel el.

A tegnap esti megnyitóra Koczka Máté szervezésében a Tabu TV sajtóbuszán utaztunk. Eljött VV Zsuzsi, VV Zsófi, VV Gigi és VV Anett is. Müller Attila, a Szeress most! ? egykori szereplője a karaoke-pult mögé ült, s megénekeltette a közönséget. A dabasi Hobby-Duo Karaoke szolgáltatta a zenét, őket már csak ma-holnap láthatjuk Komáromban, mert a jövő héten újra az Alföldön zenélnek a lagzikban és a legénybúcsúkon.

Nem csak villalakók jöttek, megérkezett Gregus László tanár úr is, aki a villában magyart tanított. Kérdésemre elmondta, hogy Laci doki remek tanítványnak bizonyult. A ValóVillába augusztus 24-én költöznek az újabb lakók, reméli, hogy őket is megismerheti! Laci egyik edzőtársa is talán köztük lehet: szerdán túljutott az első válogatáson, visszahívták a jövő keddi fordulóba.

Komáromi éttermében VV Laci VV Gigire és VV Bécire is számít a parketten. VV Zsófinak is szerepet szán, de erről még tárgyalnak. Augusztus 27-én szombatig bizonyára eldől ez is, mert akkor hatalmas utcabált és Komárom szépe-választást szervez a Lazarus szomszédságában. Ezt is, meg a két héttel azelőtti 5. övvizsga megrendezését is támogatja a polgármester. Igaz, ez utóbbi egyelőre bizonytalan, mert a káposztásmegyeri Homoktövis utcai Jégcsarnok is a lehetséges helyszínek között szerepel.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elindult a Fröccsbusz | ZETApress
  2. Danvizsga Komáromban | ZETApress

Szóljon hozzá!