ZETApress

hírportál

Elindult a Fröccsbusz

Begyújtotta a motort a Fröccsbusz. Ha nyár, akkor fröccs, ha fröccs, akkor Fröccsbusz, azaz indul az Agrármarketing Centrum (AMC) idei fröccskampánya ? tudtuk meg délutáni partijukon, ahol még nem is hallottak a VV Laci komáromi éttermében látott fröccsöntő-gépről.

A kampány kultikus járműve a VIII. kerületi Mikszáth térről startol egy hónapos országos roadshow-jára, a körutat Hajós András fröccsmester indítja el. A kampány során az AMC a minőségi magyar borokból készült felnőtt üdítő italt népszerűsíti.

Az idei fröccskampány a fröccskultúra további, széles körű terjesztése mellett a fröccs térhódítását is célozza a gasztronómiában. A fröccs ugyanis jelenleg méltatlanul kevés teret kap a magas konyhaművészetben, a gasztronómia egyelőre ?szűzföld? a számára. A fröccs kapcsán még mindig tartja magát az a tévhit, hogy a fröccs a silány borok feljavításának egyik lehetséges módja. Ezzel együtt az is teljes tévedés, hogy melléktermék, amit legfeljebb a sarki kiskocsmában illik fogyasztani.

A gasztronómia meghódítását Budapest egyik leghíresebb ?vigalmi régiójában?, a Mikszáth téren és az oda vezető Krúdy utcában működő vendéglők séfjei külön erre az alkalomra kreált fröccskorcsolyáival is támogatják. A főváros e negyede a kampány ideje alatt fröccsbázisként működik, ahol mindenki mindegyik étteremben ugyanannyiért kaphatja meg kedvenc bor-víz kombinációját.

Az immár harmadik éve indított kampány alapvető célja így, hogy a fröccs elfoglalja az őt megillető helyet a magyar italkultúrában. Tudatosítani szeretnék egyúttal azt, hogy jó fröccsöt csak minőségi borból lehet készíteni, így az AMC a minőségi magyar borok forgalmának növekedésére is számít. ? A jó fröccshöz nem csak kiváló minőségű magyar bor, hanem egy igazi hungaricum, a szikvíz is szükséges ? mondta Tóth Gedeon, az AMC képviselője.

Az AMC a köztudatban hungaricumként élő fröccsöt önálló brandként építené fel. Az ital önmagában is kiváló kísérője lehet kerti partiknak, egy-egy fesztiválon eltöltött hétvégének, szabadtéri programoknak, és a fröccsmenük révén új impulzusokat adhat a gasztronómiának is. Szerencsés lenne, ha az éttermek fröccslapokat rendszeresítenének és egy finom ezüsttálcán egy jó palack magyar bor és egy szódásüveg mellé helyezve megadnák a fröccskészítés örömét vendégeiknek.

Az egy hónapon át tartó kampány két emblematikus ?intézménye? a fröccsmester Hajós András, aki természetesen nagy fröccsrajongó, valamint a maga nemében is látványosságnak számító 37 éves Volkswagen T2 Fröccsbusz. A jármű egész augusztusban keresztül-kasul járja az országot, állomásain mozgó fröccskimérésként a helyi borokból készült frissítővel látja el a szomjazókat ? ezzel egyben az adott régió borait is népszerűsíti természetesen. A tavalyi kampánysorán a Fröccsbusz több mint kétezer kilométert tett meg és mintegy ezer palackbort dolgozott fel fröccsnek. ? A nyári hőségben a fröccs fiziológiai mentőmellényként is funkcionál amellett, hogy erős ellensúlya lehet a helyenként már-már kóros borsznobizmusnak ? kampányolt Hajós András a kultikus frissítő mellett. ? A fröccsben az egyik legszebb, hogy mindenki megtervezheti a saját, egyedi fröccsét.

A fröccskampány szerteágazó és intenzív lesz: a Fröccsbusz országjárása mellett a szervezők széleskörű BTL-kampány keretében a fröccsöt ismertető és népszerűsítő információs anyagokkal látják el a csatlakozó vendéglőket. Intenzív médiakampány is indul, ebben Hajós fröccsmester legfőbb segítője Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője lesz, aki sajnos nem érkezett meg a mai sajtótájékoztatóra.

A Fröccsbusz roadshow-ján érinti a nagyobb városokat és leparkol több rendezvényen, fesztiválon is, főbb megállói: augusztus 5. Debrecen ? Borkarnevál, augusztus 13-14. Budaörs ? Verda napok, augusztus 18-19. Balatonfüred ? Füredi Borhetek, augusztus 19-20. Sopron ? Miss Saigon művészeti kulturális program, augusztus 26. Szeged ? SZIN, augusztus 27-28. Budapest ? HÍRes Íznapok. A Fröccsbusz útvonalát az érdeklődők nyomon követhetik a weboldalon, ahol további érdekes információkat és képes beszámolókat is találhatnak.

Szóljon hozzá!