ZETApress

hírportál

Gyereknap az Állatkertben

Az Operabál történetéhez a kezdetektől hozzátartozik a jótékonyság hagyománya. Eddig az operabáli jótékonysági célkitűzések közt leginkább a kultúra és az egészségügy támogatása szerepelt. Ebben az évben a szülő nélkül felnőni kényszerülő gyermekek számára rendeztek egy gyereknapi mulatságot a Fővárosi Állat és Növénykertben. Az ország különböző tájairól érkeztek otthonokban élő kisiskolások, hogy egy nagyszabású, szabadtéri, műsoros rendezvényen vehessenek részt. Ez a nap csak Róluk szólt.

A gyerekek délután egy és két óra között érkeztek az Állatkertbe, ahol először üdítővel kínálták őket a szomszédos ?elefántos? étterem, vagyis a Gundel pincérei. A kis látogatókat ellátták egy Operabálos karszalaggal, hogy ezzel megkülönböztessék őket a többi látogatótól, valamint csoportonként kaptak programot és térképet. Ez utóbbin bejelölték azokat a pontokat, ahol úgynevezett zoo-pedagógusok meséltek mindenféle érdekességeket az állatkert lakóiról az érdeklődőknek.

A közel ezer vendéget négy órától két turnusban, a Noé Arénában gyermeknapi finomságokkal várták, majd az uzsonna után, öt órakor elkezdődött a zenés-táncos műsor Marcipán cica, Zsámár Kati, Gay Tamás, és Keleti Andrea közreműködésével. Andrea a végén még meg is táncoltatta az ifjúságot.

Végül este hétkor, mikor elérkezett a búcsú pillanata, természetesen senkit sem engedtek el üres kézzel. Az ajándékcsomagba egy szép könyv (az Egri Csillagok színes képregény-könyv) és egy kis útravaló nyalánkság került. Reméljük, hogy a gyerekeknek sok szép élményt jelentett, és emlékezetes marad az operabáli gyereknap!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Operabál az évfordulón

Szóljon hozzá!