ZETApress

hírportál

Operabál az évfordulón

Február 21-én már tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Operabált, amely lassan másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. Az ideire gyakorlatilag a tavalyi nagysikerű, mesés bál kapuzárása óta készülnek az esemény szervezői ? tudtuk meg a délelőtti, Gundel étterembeli sajtótájékoztatón.

Az idei bál az Operaház évfordulójának jegyében zajlik. Ebben az évben lesz 125 esztendeje, hogy az Operaház megnyitotta kapuit, s azóta szolgálja megszámlálhatatlan sikeres előadásával az opera műfaj szerelmeseit. A bál műsorában ezért a 125. évad egyik nagy érdeklődéssel fogadott bemutatójából, a Manon Lescaut-ból énekel részleteket Sümegi Eszter és Fekete Attila a Magyar Állami Operaház két nagyszerű művésze.

A bál díszvendége Franco Nero lesz, aki nem feleségével, Vanessa Redgrave-vel, hanem férfi partnerrel érkezik. (A tavalyi bálra se hitvese, hanem menedzsere kísérte a díszvendég Richard Claydermant, így már ezen sem csodálkozunk.) Az ünnepi estét a díszvendég mégis egy hölggyel, Lévai Katalin Európai parlamenti képviselőnővel nyitja meg. Az érkező vendégeket Mága Zoltán hegedőművész és zenekara köszönti. Ők kísérik majd Tokody Ilona szopránénekest is, aki többek között arról énekel, hogy Messze a nagy erdő. Ezt énekelte 2007 májusában a spanyol királyi párnak Németh Anikó operaénekes, a főpolgármester hitvese is.

Az 14. bál előkészületeinek érdekessége, hogy a Budapesti Operabál honlapján január közepétől neves divattervezők szólnak a most következő farsangi szezon báli divatjáról, ezzel is segítve a bálba készülő hölgyek és urak tájékozódását. A Budapesti Operabál évről évre egyedi és megismételhetetlen. Minden alkalommal, új kezdeményezésekkel, ötletekkel találkozhatunk, miközben az esztendő kiemelkedő rendezvénye megőrzi, és tovább fejleszti legfontosabb hagyományait.

A ?lélekben fiatal?, s a báli programra kíváncsi nyugdíjasok ezúttal itt pályázhatnak majd, s a legszerencsésebbek meghívást kapnak a Budapesti Operabál főpróbájára. Hamupipőkékkel is találkozhatunk majd ismét a bálon, ők január 20-ig itt jelentkezhetnek.

Az 56 nyitótáncos-pár már hosszú hetek óta készül Jezerniczky Sándorral a bál leglátványosabb eseményére. Verdi: Álarcosbál bevonulási indulójára érkeznek, s a Bécsi vér keringőjére táncolnak. Azt is megtudtuk, hogy rajtuk kívül a Szombat esti láz versenyzői is táncolnak a bál műsorában. Keleti Andrea a vendégeknek csárdást oktat majd. Annyi máris bizonyos, hogy a bál sokak számára elérhető lesz úgy a helyszínen ? ahol közel kétezer vendég tölti majd az estét ? mint a karosszékben, hiszen több televíziós csatorna is közvetít, illetve tudósit majd a sokakat vonzó társasági eseményről.

A jótékonysági gulyáspartyra a Blaha Lujza téren most nem a bál délelőttjén, hanem két héttel korábban, február 7-én kerül sor a Gundel étterem kínálatából. A gyermekeket most nem az Állatkertben köszötik májusban, hanem a bált követő napon, a báli díszletek között látják őket vendégül. A két változás mellett állandóság is lesz. Az operabáli rongyrázás, a szegények és gazdagok közötti különbség fokozódása elleni tüntetésre most is az Operaházzal szembeni járdán, a bál estjén kerül sor. A területet már több évre előre lefoglalták a szervezők. Bíznak ők is a folytatásban, az állandóságban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A Baader Meinhof csoport

Szóljon hozzá!