ZETApress

hírportál

Kertész kommandókat toboroznak

Idén ismét számíthatunk arra, hogy az éj leple alatt kertész-kommandók szállják meg az országot, és a Zöld Vadművelet 2.0 keretében kitakarítják, kizöldítik környezetünket. Bizonyára sokan vagyunk, akik nap, mint nap azon mérgelődünk, hogy városi környezetünk elhanyagolt, lepusztult, embertelen. Akik nem akarnak arra várni, hogy majd más megoldja ezt is, most lapátot és palántát ragadhatnak! A Föld Napján elkezdődött a toborzás, melynek keretében a szervezők csapatok, vagy vállalkozó szellemű emberek jelentkezését itt várják.

Tavaly júniusban egyetlen éjszaka alatt, néhány maroknyi zöld aktivista segítségével indult a gerillakertész akció a fővárosban és három megyeszékhelyen, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán. Másnap ? a Környezetvédelmi Világnapon – zöld meglepetés fogadta a városlakókat: zöld aktivisták követtek el mindent, hogy a beton és kőfelületek közé apró kertészkedéssel egy kis életet leheljenek.

Egy hónapig tart a Zöld Vadművelet 2.0 sorozása

Idén a hagyomány folyatódik, azonban nagyobb, szélesebb körű és interaktívabb formában. A gerillakertész akció minden vállalkozót vár, hogy a vadműveleti területeket kiterjeszthesse az egész ország szürke foltjaira!

A ?gerilla-kertészkedést? Hegyalja Fesztivál kezdeményezte és finanszírozta, mely tudatos építkezéssel évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fiatalok körében a környezetvédelem és a környezettudatosság kommunikációjára, valamint a civil szerveződéseknek is egyre nagyobb teret ad.

A szervezők létrehozták web-oldalukat, ahova az akciók résztvevői jelentkezhetnek gerillakertészeti (hadi) terveikkel. Az akcióban az vehet részt, akinek terve megfelelően átgondolt, megalapozott és megfelelően szolgálja környezete zöldülését. A végrehajtás után minden önkéntes aktivista vagy erre szerveződött csapat feltöltheti saját lakóhelyén véghezvitt akcióját, egy előtte/utána fotósorozattal.

A legjobb öt haditervhez a fesztivál anyagi támogatást is ad, de egyen-pólót és szakmai tanácsokat minden résztvevő kap majd. További nyeremények is várhatók, hiszen a legérdekesebb megvalósult és jól dokumentált projekteken dolgozókat ingyenes fesztiválbérletekkel vagy tokaji bortúrával ajándékozzák meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Lezárult a Zöld Vadművelet 2.0

Szóljon hozzá!