ZETApress

hírportál

Egy luxusprosti vallomásai

Van egy rejtett világ Magyarországon, ahol mindent pénzben mérnek. A rangot, a boldogságot és a szexet is. Luxus-prostituáltat hívni státusszimbólumnak számít ? tudtuk meg a délelőtti könyvbemutatón a Nyugati téri Alexandra Könyvesház Pódiumon.

A luxus-prostituált csókolózik, tűri a perverziókat, és vállalja a kockázatot azzal, hogy nem használ óvszert. A szerzőnek gátlások és tabuk nélkül, hol provokatívan, hol fájdalmas őszinteséggel számolt be egy ilyen lány a pénz mámorító hatalmáról, a felső tízezerhez tartozó férfiak perverzióiról, a különleges vendégkör ellenére is fenyegető AIDS-ről?

Szalai Vivien huszonnyolc éves, magyar-filozófia szakos tanár, egy országos napilap szerkesztője, számos magazin kedvelt szerzője, oknyomozó riporter. A szerző a Fazekas Mihály Gimnázium matematika tagozatán érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytatta tanulmányait. Hét éve dolgozik a médiában: ezalatt szinte az összes, hazánkba látogató világsztárral (David Copperfield, Colin Firth, Ricky Martin, Tony Curtis, Christopher Lambert, Mick Jagger stb?) készített interjút.

Szalai Vivien 2006-tól szerkesztői feladatokat lát el a Bors című napilap Sztár rovatánál. A szerkesztés mellett nem távolodott el örök szerelmétől, az írástól sem. Sztárokról szóló tényfeltáró sorozatai, amellyel újat teremtett a napilapok történetében, évek óta kiemelkedő olvasottságot érnek el lapjánál és az interneten.

Egy igaz történet ihlette regény jelent meg Szalai Vivien: Hamis gyönyör ? Egy luxus-prostituált vallomásai ? Igaz történet alapján címmel, a legősibb szakma egy top szintű, hazai művelőjéről, aki a kötetben Szofi néven szerepel. Az ígéretes, elsőkönyves újságírónőnek egy magyar luxus-prostituált (a könyvbéli Szofi) vallott életéről, tabuk nélkül. A szerző évekkel ezelőtt találkozott interjúalanyával, Szofival, egy budapesti szórakozóhelyen. A lány később nyíltan beszélt Neki életéről ? erről a különös, zárt világról ?, amelyben ő mozog.

Mesélt szerelemre, törődésre, vagy csak izgalomra vágyó férfiakról, apákról, akik nem törődnek gyermekeikkel, és a társadalom által megbecsült, tisztelt, látszólag visszafogott családos emberekről, akik szeretőik, szajháik ágyában keresik régen elveszített fiatalságukat és bohémságukat, élik ki elfojtott, olykor erőszakos vágyaikat. Az ő történetei alapján született meg ez a regény.

A könyv Vasvári Judit szerkesztésében az Alexandra cégcsoportjába tartozó Art Nouveau Kiadó gondozásában október végén jelent meg. Délelőtti bemutatóján a szerzővel Garami Gábor és Gesztesi Károly beszélgetett. A mellékelt fotók Marjai Judit és Kurucz Árpád felvételei.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szofi drága kéje | ZETApress

Szóljon hozzá!