ZETApress

hírportál

3. VinAgora Borgála

A 11. VinAgora Nemzetközi Borverseny után végre megpihenhetnek a bírálók, és a borukért izguló borászok. Július 3-án, szombaton mindenkit vár a 3. VinAgora Borgála az Üllői úton, az Iparművészeti Múzeumban.

A 4000 forintos, Interneten is megváltható belépődíj tartalmaz egy kristály kóstolópoharat is. A borkedvelő nagyközönség egyre izgatottabb és türelmetlenebb, hiszen tudják: nemsokára eljön az ő idejük, amikor végre testközelből megismerkedhetnek az összes nagyszerű versenyzővel, külön gratulálhatnak a boroknak és alkotóiknak.

Az évről-évre egyre népszerűbb, egész napon át tartó exkluzív gála lehetőséget teremt a nagyközönségnek is, hogy megkóstolja a VinAgora Borversenyre nevezett több mint 500 féle bort. Miután a szakmai zsűri értékelte a nedűket, és kiosztotta a megérdemelt érmeket, díjakat, itt az alkalom, hogy Ön is elmélyítse szakmai ismereteit, megkeresse kedvenc hazai és külföldi borát.

Nem egyszerű borozgatásról lesz szó. Képzelje el az Iparművészeti Múzeum szecessziós stílusjegyeit magában hordozó csipkézett oszlopkötegeit és az általuk körülhatárolt hatalmas aulát, ahol több mint 150 méter hosszú terített asztalon borhűtőbe állított palackok sorakoznak, melyekből Ön kedve szerint csemegézhet, vagy akár az összeset meg is kóstolhatja. Ezt persze nem javasoljuk. Minden bor mellett olvasható lesz a VinAgora Borversenyen kapott részletes értékelése is (pontszám, borprofil, aromalista), így saját véleményét összehasonlíthatja a szakemberekével.

A program itt még nem ér véget. Akinek tudásvágya többet kíván, részt vehet olyan 50 perces, tematikus kóstolókon is, ahol a témában avatott szakemberek vezetésével 8-8, a borversenyen kiemelkedő eredményt elért bort lehet megkóstolni és közelebbről megismerni. Itt az esetleges borszakmai kérdésekre is választ kaphatnak. Egy-egy tematikus előadás díja 2000 forint.

Előadások és előadók

Az egyre népszerűbb Sauvignon blanc arcai ? Dr. Nagy Ákosné. A Furmint felemelkedése ? Szepsy István. Ha Rosé, akkor Magyarország ? Zilai Zoltán. Chardonnay különlegességek ? Lehetséges-e a trónfosztás? ? Dr. Pók Tamás. A Cabernet franc új hazája lehet Magyarország ? Gere Zsolt. VinAgora TOP vörös fajtaborok ? Zilai Zoltán. Aranyérmes Tokaji borkülönlegességek ? Dr. Molnár Péter. VinAgora TOP házasított vörös borok ? Dr. Lőrincz György. Jöjjön el, kóstoljon különleges borokat, tanuljon is egy kicsit, és érezze jól magát! ? kéri László Ágnes sajtófőnök.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Múzeumi borgála | ZETApress

Szóljon hozzá!