ZETApress

hírportál

Fanni Afrikában

Vujity Tvrtko: Pokoli történetek ? A királynő beszéde című lebilincselően izgalmas könyve bebizonyítja: kellő akarattal és kitartással nincs lehetetlen! Megismerhetjük belőle Weisz Fanni felemelő történetét. A könyvbemutatót az Alexandra Kiadó szervezésében ma délelőtt tartották a Danubius Hotel Gellért Panoráma-éttermében, melynek reklámarca januártól Fanni lesz.

A bűbájos szépségkirálynőt kislánykorában sokszor megalázták, bántották, csúfolták azért, mert nem hall. Elhitették vele, hogy kevesebbet ér másoknál, ezért szégyenében soha nem szólalt meg. A királynő beszéde egy szívet melengető barátságnak és a lány elképesztő harcának krónikája, melynek végén az addig némának hitt Fanni saját hangján mondott beszédet a Parlamentben. Ezt követően Tvrtkóval nyakába vette a világot; eljutottak a Föld egyik legnyomorúságosabb helyére, a pokol szigetére, ahol minden képzeletet felülmúló kalandokba csöppentek, és megkóstolták a hírhedt haiti sárpogácsát is.

A tv2 Napló riportere nyomozásba kezdett, hogy leleplezze az afrikai levélcsalók elképesztő trükkjeit, és bemutassa a pórul járt magyarokat, akik rengeteg pénzt fizettek nem létező kameruni papagájért, namíbiai gyémántbányáért, menekülttáborban sínylődő menyasszonyért és még sok minden másért. Megismerhetjük a szerelemféltésből megölt golfbajnoknő tragikus történetét, a lakásmaffia módszereit, hallhatjuk a parkolóhelyek barbárjainak kifogásait. A riporter elutazott a szomorú városba, Szrebrenicába, hogy megmutassa, mire képes az ember, ha megszállja a gonosz.

Különleges fejezet zárja a könyvet: Tvrtko találkozott a kéz és láb nélkül született Nick Vujiciccsal, aki őriz egy pár saját bőrcipőt arra az esetre, ha csoda történne vele. A boldogság nagykövete világszerte hirdeti, minden ember győztes lehet. Csak akarni kell! A Pokoli-angyali Kiadó gondozásában megjelent 384 oldalas mű nemcsak humorral, kalandokkal és izgalmakkal teli könyv, sokkal több annál!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ötödször sem adjuk fel! | ZETApress

Szóljon hozzá!