ZETApress

hírportál

Ötödször sem adjuk fel!

Nemadomfel lemezbemutató jótékonysági koncert lesz sztárvendégekkel és közvélemény-formáló nappal december elején a Barba Negra Music Klubban ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, az újbudai Polgármesteri Hivatalban. A jól sikerült tavalyi negyedik után ez lesz már az ötödik rendezvényük lesz. Fotóink Lantai József felvételei.

A Fogyatékos Emberek Világnapjára, s ezen keresztül a sérült emberek tenni akarására és lelki erejére kívánja felhívni a figyelmet a Nemadomfel Együttes kezdeményezésére elindult és ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Jobb velünk a világ! ? jótékonysági koncert. Az esemény az idei évben kétnapos programot ígér, hiszen a december 2-án, vasárnap megrendezésre kerülő koncert után 3-án, hétfőn Újbuda Önkormányzatának együttműködésével, egy közvélemény-formáló nap keretében ismerkedhetnek meg iskolások a fogyatékos emberekkel és mindennapi élethelyzetükkel. A programsorozat fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök és Dr. Herczegh Anita elnökné asszony, védnökei a korábbi államfők és asszonyaik.

Az idei évben kétnapos programmal készülünk ? mondta el Papp Szabolcs a rendezvény szóvivője. ? December 2-án igazi show-ként a Nemadomfel Együttes lemezbemutató koncertjével indítjuk a programsorozatot, melyen ismert sztárok is közreműködnek, így a Quimby Együttes két frontembere Kiss Tibor és Varga Livius, illetve Lovasi András, Oláh Ibolya, Szabó Leslie és Takács Tamás. December 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján, Újbuda Önkormányzatával együttműködve egy különleges közvélemény-formáló napra várjuk majd a XI. kerületi iskolásokat, ahol közelebb kerülhetnek a sérült emberekhez, mindennapjaikhoz ? tette hozzá a szóvivő.

A rendezvény a kerek évfordulós alkalommal különleges programot is ígér. Az idei Jobb velünk a világ! ? célja sem marad el a korábbiaktól, hiszen a lemezbemutató koncert bevételét az Újbudán felépülő, sérült emberek és családjaik számára lakhatást nyújtó önsegítő közösségi otthonra fordítják a szervezők. ? Mindemellett kiemelt célunk az idei évben az is, hogy felhívjuk a figyelmet a Fogyatékos Emberek Világnapjára, s ezen keresztül a sérült emberek tenni akarására, lelki erejére ? egészítette ki Papp Szabolcs.

A Jobb velünk a világ! ? jótékonysági koncertek hagyományainak megfelelően a fővédnökséget Dr. Áder János köztársaság elnök úr és felesége, Dr. Herczegh Anita elnökné asszony vállalta el, míg védnökei a volt köztársasági elnöki párok, így Göncz Árpád és felesége: Zsuzsa asszony, Mádl Dalma özvegyasszony, Sólyom László és felsége: Erzsébet asszony, valamint Schmitt Pál és felesége: Katalin asszony.

Közvélemény-formáló nap a Fogyatékos Emberek Világnapján

A Jobb velünk a világ! ? kétnapos eseménye Újbuda Önkormányzatával, valamint a kerületünkben a fogyatékos embereket segítő területen működő civil szervezetekkel együttműködve valósul meg. ? Önkormányzatunk az elmúlt időszakban már számos intézkedést tett az esélyegyenlőségi terület minél mélyebb társadalmi beágyazottságának eléréséért ? ismertette házigazdaként Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. ? A Nem Adom Fel Alapítvánnyal már hosszabb ideje együttműködünk. Legutóbb tapasztalati szakértőik tartottak képviselőinknek és a hivatal vezetőinek tréninget. Ekkor nemcsak megismerhettük a sérült emberek élethelyzetét, praktikus szükségleteiket, hanem a velük való találkozás sokunknak adott új lendületet, olyan lelki erőt, amire ma mindenkinek szüksége van, különösen a következő nemzedéknek. Ezt a ?nemadomfel érzést? ismerhetik meg a kerületi gyermekek a helyi civil szervezetekkel közösen összeállított programsorozaton, a Fogyatékos Emberek Világnapjára szervezett rendezvényünkön ? magyarázta a polgármester.

A Jobb velünk a világ! ? programsorozat a Fogyatékos Emberek Világnapjára, december 3-ra szervezett eseményén a résztvevő általános iskolások játékos, interaktív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a XI. kerületben működő, sérült embereket, gyerekeket segítő civil szervezetetekkel. A programban részt vesz a Down Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Pető Intézet, a Bliss Alapítvány, a Szempont Alapítvány, a Habilitációs Fejlesztő Központ, a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, az Újbuda Prizma, a Kézenfogva Alapítvány és a Budapesti Korai Fejlesztő Központ.

A fogyatékos emberek attól, hogy nem olyanok, mint mi épek, még emberi mivoltukban tökéletesek ? mondta el Homolay Károly, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója. ? Sokszor nem is gondoljuk, nekünk milyen nagy szükségünk van arra, hogy segítsünk, hogy jót tegyünk velük, mert rengeteg hibánk és bűnünk mellett így megtapasztalhatjuk, hogy önzetlenül, feltétel és érdek nélkül tudunk nemesek lenni. A gyermekeknek szükséges megtapasztalni, hogy a fogyatékkal élők nem a teremtés, az élet melléktermékei, hanem hasonlóak, mint mi. Természetesen minderre nagy tapintat és átgondoltság szükséges, az ilyen tevékenységeknek az életünk részévé kell válni ? tette hozzá az igazgató.

A kétnapos program a Barba Negra Music Klubban kerül megrendezésre, a lemezbemutató koncertre ezer főt, míg a közvélemény-formáló napra négyszáz diákot várnak a szervezők. A Jobb velünk a világ! ? jótékonysági esemény megálmodói azt is bejelentették, hogy jövő áprilisban meghívásukra Nick Vujicic érkezik Magyarországra. Nicholas James Vujicic (Nick Vujicic) nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki karok és lábak nélkül született emberként vált híressé. Róla Vujic Tvrtko nemrég bemutatott könyvében is olvashattunk.

Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit. ? A Nem Adom Fel Alapítvány elsődleges célja, hogy segítsen felfedezni és kiérlelni azt a lelki erőt és azokat a képességeket, amelyek által mindenki, legyen bármilyen hátrányos, vagy nehéz helyzetben, a legtöbb értéket hozhatja ki magából, a saját életéből. Ez a ?nemadomfel lelkület? mindannyiunk küldetése és ebben ad csodálatosan hiteles példát Nick Vujicic ? fűzte hozzá Papp Szabolcs. Nick Vujicic: Élet korlátok nélkül című könyve először magyar nyelven ma jelenik meg a Studium Plusz Kiadó gondozásában. A könyv megvásárolható a Könyvtündér Internetes Könyváruházban és a Tótágas Könyvesboltokban. A könyvvel kapcsolatos friss információk a Könyvtündér facebook-oldalán érhetők el.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jótékonyság Újbudán | ZETApress

Szóljon hozzá!