ZETApress

hírportál

Interneten a logóról

Tegnap délben elindult az online szavazás a spanyol-belga-magyar uniós elnökség nemzetközi logópályázatának tizedik magyar döntőséről. Tíz magyar diák alkotása indulhat spanyol és belga pályázók mellett a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatán.

Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett a MEH felhívására, közülük kilencet szakmai zsűri juttat a döntőbe. A tizedik továbbjutóról holnap délután 5 óráig a közönség itt szavazhat. A spanyol-belga-magyar zsűri február közepén Budapesten dönt a csoportos elnökség logójáról ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Spanyolország, Belgium és Magyarország közös pályázatot írt ki a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség közös logójának kialakítására. A pályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek nappali tagozatos hallgatói indulhattak. A logópályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek hallgatói vehettek részt, így a magyarországi kiíró, a Miniszterelnöki Hivatal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikus Szakáról, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező és Vizuális Kommunikáció Szakáról, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Formatervező, valamint a Művészeti Nevelés- és Sporttudományi Kar Képi Ábrázolás és Kézműves Szakáról várta nappali tagozatos hallgatók jelentkezését.

A beérkezett pályaművek közül az uniós kiírók elvárásainak megfelelően formatervezőkből, grafikus művészekből, elismert szakemberekből álló héttagú zsűri január 27-én választotta ki azt a 9 magyar logótervet, amelyek részt vehetnek a nemzetközi versenyen. A tagállamonkénti 10-10 pályázatból végül február közepén Budapesten a spanyol-belga-magyar közös zsűri választja ki a csoportos EU-elnökség jelképét. A pályázat országonkénti tíz nyertese ötszáz eurónak megfelelő pénzjutalomban részesül, míg a nemzetközi győztes díja tízezer euró.

Brüsszelből Budapestre

Az Európai Parlamentben a héten is üléseznek a képviselők. Fazakas Szabolcs, a Szocialista Képviselőcsoport tagja ma délelőtt mégsem volt ott. Idehaza, az Országházban hallgatta a kormányfő válságkezelési programját a rendkívüli ülésnapon. Ma még vissza is utazik? ? kérdeztem tőle a miniszterelnöki expozét követően.

Csak hétfőn megyek vissza, de két hét múlva megint itthon leszek. Már nagyon várom a Valentin napi tabáni Teniszgálát, mellyen korábban is indultam. Nem tudom még, ki lesz a partnerem, mert a párosítást nagy titoktartás övezi ? felelte a Költségvetési ellenőrző bizottság elnöke, a Költségvetési bizottság tagja. Hagyomány már, hogy a jobb- és baloldali politikusok közös párt alkotnak, mert a mottó egy Seress rezsői idézet: Szeressük egymást, gyerekek!

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Rajtunk a sor
  2. ZETApress » Valentin-nap Tabánban
  3. ZETApress » Megvannak a hazai nyertesek

Szóljon hozzá!