ZETApress

hírportál

Barack a Fehér Házban

Amerika politikai szupersztárjának, Barack Obamának életrajzát ajánljuk figyelmükbe egy olyan újságíró tollából, aki a sikeres szenátusi kampány óta mindvégig szorosan a politikus sarkában járt. Obama a CNN becslése szerint 297 elektori helyet szerzett az amerikai elnökválasztáson. A győzelemhez 270-re volt szüksége, de ennél jóval többet szerzett. A változás megérkezett Amerikába ? mondta győzelmi beszédében. Barack Obama ezzel az első afro-amerikai származású elnök lett az Egyesült Államok történetében.

Barack Obama üstökösszerű felemelkedése, ahogy az egykori hawaii gimnazista fiú eljutott a Harvard jogi karára, majd pedig igazi jólfésült politikussá avanzsált, már-már legendába illő történet, amely szinte minden amerikai képzeletét megragadja. A Demokrata Párt 2004-es országos konvencióján elmondott híres beszéde óta Obama a legkülönbözőbb csoportok közti egység szimbóluma lett. Egyaránt figyelnek rá feketék és fehérek, demokraták és republikánusok, fiatalok és idősek, a felső tízezer, a középosztály és a szegények is.

A maga nemében úttörőnek nevezhető életrajzzal az Obama ténykedését már hosszú évek óta szemmel tartó újságíró, David Mendell átfogó, részletes képet fest a fiúról, akit Barrynek szólítottak, s akiből a keményen dolgozó szüleinek példája nyomán lett az ékesszóló, kedves Obama. Egy olyan ember, akinek a neve egy új sztárra éhező, a politikába viszont már belefáradt társadalomban a remény szinonimája lett. A Barack Obama-kötet mellett figyelmükbe ajánluk Carl Bernstein: HILLARY ? A nő és a hatalom című kötetét, mely az egykori elnök, Bill Clinton feleségének, Hillary Clintonnak politikai pályafutását tárja elénk.

Hillary politikai karrierjének Bill Clinton lett a legnagyobb támogatója: a szerepek felcserélődtek, a Clinton-apparátus irányt váltott, mert ezúttal egy másik Clinton pályázott az elnökségre. A háttérben ezúttal a férfi állt tanácsadóként, stratégaként abban az embert próbáló küzdelemben, melyet a nő a hatalomért vívott. A könyvet az Alexandra Kiadó forgalmazza.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Obama újra esküdött

Szóljon hozzá!